‘Ik ga de peuters en collega’s missen!’

De knoop is doorgehakt, de kogel is door de kerk: Gerrie van Luijken (64), juf in peuteropvang Mienie Beestje gaat met pensioen.  In het vorige interview gaf Gerrie al aan er wel over na te denken, maar ze had toen nog geen haast. “Ik schoof dat een beetje voor me uit,” legt Gerrie uit, “maar vroeg of laat moet je de beslissing nemen en de verandering doormaken. En ik hoor van andere gepensioneerden dat het ze goed bevalt.”

Gerrie werd geboren en getogen in de Zaanstreek. Ze wilde naailerares worden. Toch ging ze na de huishoudschool naar de KVJV (Kinderverzorging en Jeugdverzorging) en was om. Inmiddels is ze al 33 jaar werkzaam bij Peuteropvang Heerlen. “De structuur en de contacten die het werk biedt waren tot nu toe de reden om te blijven werken. Maar nu gaat het er toch van komen en ik ga mijn vrije dagen met andere dingen vullen. Dat begint al met een reis samen met mijn echtgenoot naar Noorwegen. Ook staat er nog een reisje met mijn dochter gepland en komen de kleinkinderen logeren. Verder moet de zolder opgeruimd en het archief van de kerk bijgewerkt. De eerste maanden verveel ik me zeker niet,” lacht Gerrie.

De knoop doorhakken was spannend, vindt Gerrie. “Maar nu leef ik er al enkele maanden naar toe en weet ik dat ik de juiste beslissing heb genomen. Maar natuurlijk ga ik mijn collega’s en de peuters missen. De aanhankelijkheid van de jonge kinderen vooral, hun knuffels en spontaniteit.”

Lees hier het vorige interview met Gerrie.

Reageren is niet mogelijk