Al je favoriete groentes in één gerecht

Ze vindt alle groentes lekker en dat komt goed uit. Want in het gerecht dat vandaag op het menu staat, zit heel veel groente. Eigenlijk kun je er alle groentes indoen, die je lekker vindt. Kortom, de groe(n)te van juf Joyce!

Eten is altijd al belangrijk in haar familie. Joyce: “Ik ben Bourgondisch opgevoed, er stond altijd iets lekkers te eten op tafel. En er was ook altijd genoeg en iedereen kon mee-eten. Koken heb ik geleerd door mee te kijken bij mijn oma en moeder. Bij mijn oma eet ik altijd graag spinazie. Zij maakt dat met een sausje. Erg lekker, en zo kan ik het zelf niet bereiden. Mijn moeder is van de eenpansgerechten. Als ze rijst met goulash maakt, zitten we bij haar aan tafel. Ik vind het wel leuk om te koken, maar sta liever niet te lang in de keuken. Ik ben meer van de salades, bijvoorbeeld een maaltijdsalades met kip.”
Vandaag geen salade, maar een loempiataart. Joyce kreeg het recept bij Weight Watchers. Ze viel al elf kilo af en deze loempiataart was daar medeverantwoordelijk voor. “Door Weight Watchers ben ik anders gaan koken en eten. Natuurlijk halen we nog wel eens iets, of eten we friet. Het fijne is dat dat in het programma past. Ook fijn is dat je geen hongergevoel hoeft te hebben, want je kunt onbeperkt groente en fruit eten. Voor deze loempiataart heb ik al wat groente voorgesneden, maar je kunt natuurlijk ook een voorgesneden groentepakket nemen. Doe erin wat je lekker vindt. Broccoli, sperziebonen, het kan allemaal!”

Loempiataart
Nodig: Springvorm (Ø 24 cm)
Ingrediënten
• olie
• 300 g kipfilet, in heel kleine stukjes
• 3 eetlepels sojasaus
• 400 g Oosterse wokgroenten
• 8 vellen filodeeg
• 1 hand cashewnoten
• 3 eieren

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verwarm 1 eetlepel olie in een wokpan en voeg de kip toe, gevolgd door peper, zout en 1 eetlepel sojasaus. Bak de kip kort om en om en voeg dan de groenten toe, gevolgd door nog 1 eetlepel sojasaus. Bak zo’n 4 minuten, de kip hoeft niet gaar te zijn, want hij gaart straks na in de oven.
Neem de springvorm en leg 1 vel filodeeg op de bodem. Leg er vervolgens 6 vellen omheen met de helft van het vel uit de springvorm hangend. Houd 1 vel achter.
Schep het groenten-kipmengsel in de springvorm. Hak de cashewnoten in grove stukjes en strooi deze over de vulling.
Klop de eitjes met 1 eetlepel sojasaus en wat peper los, giet over de vulling. Verdeel met een lepel het ei een beetje door de vulling.
Leg het overgebleven filodeegvel midden op de vulling. Sla tot slot de overhangende vellen naar binnen, zodat de taart aan de bovenkant dichtgemaakt is met filodeeg. Bestrijk de bovenkant licht met olie.
Zet de taart laag in de oven en bak hem in 45 minuten goudbruin. Houd de taart goed in de gaten want filodeeg kan snel verbranden. Als het te hard gaat, kun je desnoods de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
Haal de loempiataart dan uit de oven, snijd in punten en serveer met nog een klein beetje sojasaus of chilisaus.

Variatietip
Liever een vegetarische loempiataart? Vervang de kip door waterkastanjes. Die koop je bij de Chinese supermarkt in een blikje en zijn heel knapperig. Erg lekker als vleesvervanger!

Eet smakelijk!

Reageren is niet mogelijk