Alles aan de kant voor opleiding SPW

In een jaar en drie maanden had ze de opleiding SPW 4 afgerond. Een heftige tijd voor haar en haar gezin. Haar echtgenoot nam het huishouden voor zijn rekening, zodat ze zich helemaal op de studie kon storten. En met succes; het diploma is op zak en sinds september is Brenda Tammel (43) in dienst van peuteropvang Heerlen.

“Ik ben mijn man heel dankbaar, mag wel eens gezegd worden,” vindt Brenda. “Onze dochter van twaalf zwemt op hoog niveau, traint negen uur per week en zwemt wedstrijden. Wij rijden haar overal naartoe. Dat deed mijn echtgenoot die bijna anderhalf jaar in z’n uppie. Iedere minuut heb ik in de opleiding gestopt. Heel blij ben ik met mijn baan tussen de peuters.”

Spanje
Met haar ouders en broer heeft Brenda van haar achtste tot achttiende in Spanje gewoond. “We leidde daar een heel ander leven. We woonden dicht bij het strand, heerlijk. Het tempo lag daar veel lager. Weer in Nederland vond ik het hier maar koud en zo gehaast. Maar daar wen je ook weer aan. Ik ben al een tijd niet in Spanje geweest, maar wel heb ik nog contact met vriendinnen van toen.”

Peuters
Brenda deed een administratieve opleiding en had jarenlang een administratieve baan bij VGZ. Na een fusie kwam ze zonder werk te zitten. De kans om zich om te laten scholen, greep ze met beide handen aan. “De wens om met kinderen te werken was er al langer. Dat begon toen onze dochter naar de kinderopvang en later naar school ging. De stage heb ik in de kinderopvang gedaan. Maar de peuteropvang trok me meer. Peuters kunnen heel ondeugend zijn, maar ook heel lief. Ze ontwikkelen zich zo snel en hoe mooi is het om daarbij betrokken te zijn als pedagogisch medewerker. Ieder kind is anders en heeft een andere benadering nodig. Ook iedere dag is anders in de peuteropvang. Het werk in de peuteropvang vind ik intens. In een relatief korte tijd gebeurt er heel veel. In een dag, maar ook in de twee jaar dat we de peuters onder onze hoede hebben.”
Een consequente juf noemt ze zichzelf. “Maar ook heel lief. Kinderen komen wel graag naar me toe.”

Lieve zorgzame ouders
In haar vrije tijd wandelt Brenda graag. “Ook fiets ik veel en vinden we het als gezin leuk om op vakantie te gaan. Texel is ons eiland, daar gaan we al jaren naartoe.”
De toekomst laat Brenda op z’n beloop. Wat wel gepland is, is de VVE-cursus Piramide. “Ik wil heel graag alle cursussen die POVH biedt volgen en bij blijven. Ik heb het erg naar mijn zin binnen de organisatie en bij de Belhameltjes. In de korte tijd die ik hier nog maar ben, heb ik al heel veel lieve en zorgzame ouders leren kennen.”

Reageren is niet mogelijk