‘Als ik met pensioen ga, zoek ik de zon weer op’

Ze is fiscaal econoom, woonde elf jaar op Curaçao en werkt inmiddels al weer acht maanden als uitzendkracht bij Peuteropvang Heerlen en Voerendaal. Marion Böhmermann houdt van cijfers. Maar de wetenschap welk doel de getallen dienen die ze bij de peuteropvang onder ogen krijgt, geeft haar net wat meer genoegdoening in haar werk.

“Je weet waarvoor je het doet, welke positieve invloed de peuteropvang heeft op jonge kinderen. Toen ik na elf jaar Curaçao weer naar Nederland kwam, heb ik mijn zoontje meteen aangemeld bij de peuteropvang. Ik wist dat er professionele leidsters in de zaal aanwezig waren en dat zij hem konden helpen bij zijn spraakprobleem. Dat bleek ook zo te zijn, want de leidsters regelden professionele hulp en hielden mij van alles op de hoogte.”

Gezondheid kind
Marion studeerde aan de Hogeschool Eindhoven en werkte verschillende jaren bij de Belastingdienst, onder andere als controller. “Op een gegeven moment kreeg ik de kans om drie jaar naar Curaçao te gaan. Maar toen ik er het vliegtuig uitstapte, wist ik al meteen, hier blijf ik. Uiteindelijk heb ik er na de drie jaar waarin ik voor de Belastingdienst werkte nog verschillende jaren een eigen kantoor gehad. Ik kreeg er een relatie en mijn zoon werd er geboren. Pas op het moment dat hij ziek was en daar niet de juiste hulp kon krijgen, besloot ik om terug te gaan naar Nederland. Ik heb geen moment getwijfeld, de gezondheid van mijn kind ging voor. Hij is nu tien, we wonen nog altijd in Nederland en op dit moment wil ik ook niet terug. Wel wil ik er samen met mijn zoon op vakantie, om hem te laten zien waar zijn roots liggen.”

Heerlijk leven
Tijdens haar verblijf op Curaçao maakte Marion zeiltochten met vrienden langs de Caribische eilanden, bezocht ze onbewoonde eilanden, ving er vis en maakte die ter plekke klaar, voer drie maanden rondom Florida en dook ze bij de Galapagoseilanden. “Toen ik klaar was met mijn studie wilde ik heel veel. En veel van wat er op die zogenaamde bucketlist stond, heb ik waar kunnen maken. Nu wil ik alleen nog zwemmen met haaien in Australië,” lacht Marion. Dan serieus: “Het klinkt allemaal heel exotisch, wonen op Curaçao, maar er zijn ook nadelen natuurlijk. De ziektekosten bijvoorbeeld zijn onbetaalbaar en de gezondheidszorg is niet zo goed geregeld als in Nederland. Maar als je je daarbij neer kunt leggen en als je voorbij de culturele verschillen kunt kijken, leid je er een heerlijk leven.”

Draai gevonden
Marion heeft het naar haar zin bij Peuteropvang Heerlen en Voerendaal. “We hebben een heel leuk team. Ik houd me onder andere bezig met de crediteurenadministratie, doe de betalingen, beheer de kas en ik overleg met ouders bij bijvoorbeeld betalingsachterstand. Ik werk zelfstandig, heb veel vrijheid, kan knelpunten aangeven en oplossingen aandragen. Heel gevarieerd werk dat veel voldoening geeft.”
Of ze ooit Nederland nog eens gaat verlaten? Marion lacht: “De keuze om terug te gaan naar Nederland was de enige juiste en ik heb er mijn draai weer gevonden. Maar als ik met pensioen ga, zoek ik de zon weer op.”

Reageren is niet mogelijk