Beetje zomer in de herfst

Ze is een verzamelaar van recepten. Een kast vol heeft ze. Netjes gesorteerd in mappen. Voor- hoofd- en nagerechten. Vraag het aan juf Angelique en je krijgt voor elke gelegenheid een passend menu. Ook voor onze rubriek heeft ze een passend gerecht uitgezocht. Iets gezonds met veel sla. Kortom, de groe(n)te van juf Angelique!

Angelique wijst achter zich, naar de kast. “Daar staan de mappen met recepten in. Als ik iets leuks en lekkers in een tijdschrift zie staan, scheur ik het recept eruit. Ik probeer de recepten uit, maar geef er vaak wel een eigen draai aan. In dit recept bijvoorbeeld gebruikten ze mozzarella, maar ik ben zelf erg gek op feta. Ik vind het heerlijk om te koken. Maar toen ik ziek was en mijn man die taak op zich moest nemen, ontdekte hij dat hij koken ook heel leuk vindt. Dus nu koken we om de beurt. Het is ontspannend, koken. En gezellig om samen te eten. We hebben een familie-eetclub. Dat is wel zo’n moment om recepten uit te proberen. Eerst voor het gezin en dan tijdens de eetclub.”

Ook als er een feestje is, kookt Angelique liever zelf. “Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld, simpel en smaakvol., daar kies ik voor. Ondertussen vindt ook onze dochter het leuk om te koken. Italiaans, stoofschotels, hier wordt iedere dag gekookt!”

Maar wat gaat juf Angelique voor onze rubriek klaarmaken? “Ik heb gekozen voor een Mediterrane salade. Je kunt de salade als lunch, als voorafje of als hoofdgerecht eten. Heerlijk zomers tijdens zowel de zonnige als de regenachtige herfstdagen. Eetsmakelijk!”

 

Ingrediënten ( 4 personen):

80 gram jonge bladsla ( veldsla, Rucola, eikenblad, krulssla)

3 trostomaten

125 gram fetakaas gekruid in olie ( of 125 g mini mozzarellabolletje)

50 gram parmaham

4 el olijfolie

1,5 el citroensap

1 teen knoflook

50 g Italiaanse / mediterraan mix  voor in de sla (b.v. crouton/pijnboompitten/tomaten)

Kruiden: peper/zout/knoflook/bruschetta/oregano/basilicum

Ciabatta en/of focaccia  afbakbrood

 

Bereiding:

Verdeel de sla over de borden. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Halveer de mozzarella bollen  ( of feta) en verdeel het over de salade.

Bak de ham krokant en een koekenpan zonder olie of boter.

Bak het brood in de oven ( zie op de verpakking de temperatuur en tijd)

Klop een dressing van olijfolie, citroensap en kruid het naar eigen smaak. Pers het teentje knoflook uit en roer door de dressing.

Verdeel de dressing over de salade. Garneer de salade met de ham en de kruidenmix.

Snij het brood en serveer het met de salade.

Smakelijk eten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren is niet mogelijk