Bewegen als thema op de jaarplanning

Heel enthousiast zijn de leidsters van PUK over bewegen en de afgelopen beweegweken. Reden om bewegen in het komende schooljaar als thema op de jaarplanning gezet. In het schooljaar 2019-2020 zullen er drie weken aan het thema worden besteed. “We ruilen er het thema verkeer voor in,” legt Joyce Keulen uit, “verkeer en verkeersregels komen sowieso al aan bod tijdens de wandelingen die we maken.”

“De peuters vinden het heerlijk om te bewegen,” gaat Joyce verder, “en ook binnen de stichting is het een belangrijk thema. Ons doel bij PUK is om met verschillende activiteiten aandacht te geven aan de motoriek. Dat kan door middel van dansen, wandelen, gymlessen enzovoorts. Verschillende technieken zoals rollen, springen, op de tenen lopen zullen aan bod komen. Bij mooi weer uiteraard buiten en bij regen in de gymzaal van de basisschool waar ook wij gebruik van kunnen maken. Daarnaast willen we graag aan ouders laten zien welke beweegspelletjes je kunt doen met eenvoudige materialen. Na de zomervakantie gaan Hanneke, Iris, Kim, Astrid en Manuela en ik het thema uitwerken. Waarschijnlijk zal het na de meivakantie uitgevoerd worden. Maar dat het op de jaarplanning staat als thema, dat is zeker.”

De leidsters zijn erg blij met hun keuze om van bewegen een thema te maken. “We hebben tijdens de afgelopen beweegweken opnieuw gezien hoe leuk kinderen het vinden om bijvoorbeeld regelmatig te wandelen. Zeker als die inspanning wordt beloond met een beweegfeest en een medaille. Ook de ouders waren enthousiast en waren ook bijna allemaal bij de beide afsluitingen aanwezig. Daarnaast vinden wij het als leidsters heel leuk eens met een heel nieuw thema aan de slag te gaan!”

 

 

Reageren is niet mogelijk