Beweging stimuleert de hersenen

Voldoende beweging verbetert niet alleen de lichamelijke groei. Voldoende en goede beweging is ook belangrijk voor de cognitieve- en sociaal-emotionele ontwikkeling. Beweging stimuleert namelijk de hersenen.

Goede redenen voor Peuteropvang Heerlen, Heel Heerlen Beweegt en JOGG (Gezonde jeugd, gezonde toekomst) om tijdens de Nationale Sportweek van 18 tot en met 27 september de handen ineen te slaan. Met diverse activiteiten als de peuter- en kleuter4daagse, een springkussenfestijn en een Kraanwaterdag wordt bewegen en gezonde voeding weer eens extra onder de aandacht gebracht.

Tijdens de Nationale Sportweek vinden er verschillende beweegactiviteiten plaats. Zo is er op woensdag 23 september een springkussenfestijn bij Sportpark de Varenbeuk en Sportpark Grasbroek.

Alle Heerlense peuters en kleuters starten op maandag 21 september met de peuter- en kleuter4daagse. De kinderen en hun leerkrachten lopen zo’n tien minuten per dag. Aan het eind van de week ontvangen alle deelnemers een medaille en diploma. Dit jaar lopen er ongeveer 800 peuters mee en 430 kleuters.

Tot slot, de Nederlandse drinkwaterbedrijven houden op woensdag 23 september gezamenlijk de Nationale Kraanwaterdag. Tijdens deze dag wordt er in de peuteropvang en basisscholen aandacht besteed aan kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser.

Kortom, een week vol beweging, gezonde voeding en enthousiasme.

Peuteropvang Heerlen plakt nog een tweede beweegweek aan de Nationale Sportweek met aandacht voor gezond eten. In de hoofdrol: groente!

Reageren is niet mogelijk