Conditie op peil!

Nelly Grim doet aan cardiogym onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ze onderging onder andere een openhartoperatie in 2009 en verschillende knieoperaties. “Het zou onverantwoord zijn als ik zo maar zou sporten in een sportschool. De fysiotherapeut houdt rekening met mijn lichamelijke mogelijkheden. Ze past de oefeningen daarop aan. Maar bewegen wil ik, zeker weten. Ik ben erg blij dat ik dit kan doen. Na het uur sporten voel ik me heerlijk. En kan het om wat voor reden eens niet doorgaan, vind ik dat erg jammer.”

Een keer in de week traint Nelly een uur. “We doen verschillende oefeningen bijvoorbeeld conditieoefeningen op de plek, met een bal of elastiek. Ik was al in behandeling bij deze fysiotherapeut en de sportmiddag kwam er nog extra bij. Ik doe dit nu een jaar of drie. Vlak na de hartoperatie heb ik eerst gerevalideerd. Daar hoorde natuurlijk ook veel sport en beweging bij. Daarbij ben ik onder begeleiding van een lifestylecoach 15 kilo afgevallen. Het uur sporten bij de fysiotherapeut helpt me mijn conditie, die aanzienlijk is verbeterd, op peil te houden. We sporten in een kleine groep en uiteraard hoort daar ook een gezellig gesprek bij. Naast dat ik veel bewuster ben van wat ik eet, beweeg ik ook bewust. Ieder heeft natuurlijk zijn eigen streven en beweegplan, maar dit is dé manier die bij mij past!”

Reageren is niet mogelijk