Corona-crisis en noodopvang voor kinderen

Corona-crisis en noodopvang voor kinderen

20 maart 2020

Vanwege het coronavirus zijn de scholen en de kinderopvang in Heerlen gesloten. Als u binnen de cruciale beroepsgroepen valt, kunt u opvang krijgen voor uw kind(eren). Ook als uw kinderen normaal niet werden opgevangen door een organisatie of professional.

Kinderen van ouders in cruciale beroepen kunnen terecht in een noodopvang voor kinderen. Kijk of u voldoet aan de eisen. Op de site van de Rijksoverheid vindt u een lijst van cruciale beroepsgroepen en meer informatie hierover. De noodopvang tijdens de Coronacrisis is uitsluitend voor de kinderen van deze ouders bedoeld.

Vrijwel alle organisaties voor kinderopvang in Heerlen openen hun deuren voor deze noodopvang. Deze opvang is zonder extra kosten voor de ouders. Wij adviseren ouders contact op te nemen met het eigen peuter- of kinderdagverblijf of de school.

Heeft u geen reguliere kinderopvang maar heeft u nu wél opvang nodig? En werkt u in de zorg of een ander cruciaal beroep? Neem dan contact op met de gemeente Heerlen.

Nachtopvang

Voor de kinderen in de peuter-, kleuter en basisschoolleeftijd van ouders die vanwege hun werk gedurende de nacht opvang nodig hebben, is een nachtopvang ingericht.

Contact/meer informatie/vragen

Bel met de gemeente Heerlen 045 – 5605040 (ma-vr, van 8.30 tot 17.00 uur). Wij noteren uw vraag en leiden deze zo snel mogelijk door naar een medewerker van de gemeente of naar de school of kinderopvang.

Reageren is niet mogelijk