Themaweek VVE Thuis

Graag willen we jullie een kijkje geven in deze methode. Een methode waar we in al onze locaties van Peuteropvang Heerlen mee werken.

VVE Thuis is een programma voor ouders met kinderen van 3 tot 6 jaar. Ouders komen naar acht bijeenkomsten in de peuteropvang van hun kind. Samen met andere ouders gaan ze aan de slag.  De peuterleidster heeft de leiding. Het ene moment wordt er samen gekeken naar activiteiten die je samen met je kind kunt doen. Op een ander moment praat je met elkaar over dingen die je als ouder meemaakt. Waar je bijvoorbeeld tegenaan loopt. Je krijgt de kans om vragen te stellen aan de andere ouders of aan de leidster. Ook geven ouders elkaar tips. Ouders vinden vooral herkenning én erkenning bij elkaar. Natuurlijk allemaal onder leiding van de leidsters en binnen een veilige omgeving.

Als je naar alle bijeenkomsten komt, krijg je materialen mee naar huis die je mag houden. Denk aan leesboekjes, kleurplaten, werkjes en ‘huiswerk’. Maar vooral doe je een heleboel ideeën op. En daar kun je thuis met je kind mee aan de slag.

Deze week laten we allerlei kanten van VVE Thuis zien. We wensen jullie veel lees en doe plezier.

 

Plantjes zaaien

Nu het voorjaar in de lucht hangt komen er weer blaadjes aan de bomen en bloemen. Peuters vinden het geweldig om dit proces te volgen. Versier een bakje (bv een boterkuipje, maar er zijn genoeg andere ideeën. Zie de foto’s!) en laat je peuter er potgrond en zaadjes indoen.

Vergeet niet om dagelijks samen even water te geven.
Als je zaadjes van tuinkers gebruikt ziet de peuter na 2 à 3 dagen al resultaat.

Dat is het leukst! Tuinkerszaad is vaak te krijgen in de supermarkt.
Heel veel plezier!!

 

Van kijken kun je leren

(activiteit voor 0-4 jaar)

Kleine kinderen vinden het fantastisch om nieuwe dingen te ontdekken. Een tip is daarom: verzamel eens wat spullen die afwijken van het standaard speelgoed voor jonge kinderen. Iets wat je hebt gevonden tijdens het opruimen, in de rommella of in de kast met kookspullen.

Denk aan een dekseltje, een belletje, een flesje, een oude mobiel (zonder batterij!), een plastic handvat of…
Laat je verrassen en kijk hoe het de fantasie van de kinderen prikkelt!
Ontdek hier de hele activiteit: http://pdf.swphost.com/kiddo/2011/KIDDO7/laatjeverrassen.pdf

 

 

Reageren is niet mogelijk