‘Dat wat goed gaat, mag aandacht krijgen’

Het eerste interview in het nieuwe schooljaar is een feit. En dat is er meteen één met een nieuwe medewerkster in een nieuwe functie. Maak kennis met Nadine Jacobs (38), Beleidsmedewerker Kwaliteit.

Sinds twee weken is Nadine aan het werk bij POVH. Ze is onder andere verantwoordelijk voor HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) en de interne audits. Maar eerst neemt ze de tijd om de organisatie en medewerkers te leren kennen. Wat is de visie, de missie, met welke methodes wordt er gewerkt, wat gaat er al goed. “De eerste bezoekjes aan peuteropvanglocaties en gesprekken met medewerkers heb ik al gehad. Wat ik nu al zie is dat iedereen heel enthousiast is. Van leidsters tot de medewerkers op het POVH-kantoor.”

Nadine werd geboren en getogen in Wijlre en ze woont er nu nog steeds met haar gezin. “Na de middelbare school ging ik SPW doen. Een heel fijne opleiding in Maastricht.  De sfeer was aangenaam, de leerlingen en leerkrachten prettig. Een creatieve opleiding, waarin we onder andere leerden wie we zelf zijn, wat we wilden in en met ons leven, hoe we met elkaar om moesten gaan. Maar ook heel praktisch zaken zoals slecht nieuws gesprekken voeren kwamen aan de orde; een stevige basis. Daarna ben ik Social Work gaan doen en liep stage bij onder andere Xonar. Ik heb na de opleiding veel vervangen, in de kinderopvang gewerkt en gewerkt met autistische jongeren. Uiteindelijk kwam ik bij Kentalis (voor kinderen, met een taalontwikkelingsstoornis (TOS)) terecht en heb daar zeven jaar gewerkt. Op een bepaald moment wilde ik meer inzicht krijgen in de organisatie en ben ik een cursus interne audits gaan volgen. Ik wilde weten hoe een organisatie in elkaar zit, welke vragen er zijn en waar medewerkers terecht kunnen met hun vragen. Die wetenschap en ervaringen wilde ik ook graag meer toepassen in mijn werk. Dus toen ik de vacature bij POVH zag, twijfelde ik geen moment.”

Al op de eerste werkdag dook Nadine enthousiast in de organisatie en in september starten de eerste interne audits. “Die doe ik samen met Iet Failé, haar ervaring zal me op weg helpen om de audits in januari zelfstandig te kunnen doen. Hoe ik te werk ga? Ik zal vooral veel vragen stellen. Bijvoorbeeld: waar ben je trots op? Die vraag wordt te weinig gesteld, terwijl het juist zo goed is om te weten waar je goed in bent en trots op bent. Waar ík trots op ben? Had ik kunnen weten dat ik die vraag nu terugkrijg,” lacht Nadine. Ze denkt even na en vervolgt: “Ik ben er trots op dat ik deze mogelijkheid krijg en op mijn enthousiasme. Ook durf ik me kwetsbaar op te stellen. Gek hè, dat je daarover na moet denken. We zijn zo geneigd om het negatieve te benoemen, maar juist dat wat goed gaat mag aandacht krijgen. In de paar weken en enkele bezoeken aan peuterspeelzalen heb ik al gezien hoe gemotiveerd leidsters zijn. Ze hebben hart voor hun werk en voor de peuters. Het is ook een heel interessante en leuke doelgroep. Peuters zijn zichzelf en het is belangrijk om ze in een veilige omgeving te laten opgroeien en zich te laten ontwikkelen. Leidsters weten dat.  Als beleidsmedewerker kwaliteit wil ik ze daar heel graag bij ondersteunen. Door te achterhalen waar het al goed gaat en waar en hoe het beter kan.”

Reageren is niet mogelijk