De arbeidsvitaminen van Miny den Brok

Miny den Brok heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Maar zoals ze al aankondigde, gaat ze daar geen gebruik van maken. Lees hier haar vorige artikel: https://peuteropvangheerlen.nl/jubilaris-miny-den-brok-ik-heb-een-prachtig-beroep.

Vorig jaar al had ze een verzoek neergelegd bij het bestuur om te mogen doorwerken. En dat verzoek is ingewilligd. Ze is de eerste binnen de organisatie. Zo was ze ook de eerste die parttime mocht gaan werken in haar toen nog administratieve baan bij een groot bedrijf. “Dat heb ik destijds niet gedaan. Ik ben thuisgebleven bij de kinderen. Maar ik vond wel dat vrouwen die keuze moesten hebben en niet dat ze verplicht thuis moesten blijven na de bevalling.

De periode die nu volgt noem ik een nieuwe carrière. Met veel plezier werk ik door, want ik heb het leukste beroep dat er is en ik heb lieve collega’s. Ook het thuisfront ben ik erg dankbaar dat ik dit kan doen. En vooral het bestuur van peuteropvang Heerlen omdat ze er serieus over hebben na- en meegedacht. Ik werk nu drie-en-een-halve dag. Hoe dat er over een tijd uitziet, weet ik niet. Ik wil dat niet te veel afbakenen. Officieel mag ik het contract vier keer verlengen, maar ik bekijk het per periode.”

De ochtend voor haar officiële pensionering heeft Miny feestelijk ingericht. Toch is het ook een dag met een traan. “Mijn broer overleed in maart. Op een dag als deze voel ik dat gemis des te meer, want hij zou me vanmorgen vroeg al een appje hebben gestuurd.”

Haar collega’s zetten Miny eens goed in het zonnetje. Er zijn speciale taartjes en bloemen, ook namens de organisatie.
Bij binnenkomst al, maakt een collega leerkracht van de basisschool een diepe buiging voor Miny. “Omdat je blijft werken.”

Collega Debbie heeft een gedicht gemaakt:

Lieve Miny,

Vandaag is voor jou een speciale dag,
Wellicht met een traan maar ook hopelijk veel gelach
We vieren vandaag dat jij met je pensioen gaat,
Maar we zijn heel blij dat jij ons Kempke nog niet verlaat.
Een bom van ervaring, energie en gedrevenheid,
Een enorme aanwinst binnen t Kempke dat is gewoon een feit
Lieve Miny ik ben blij dat we er komend schooljaar weer samen tegenaan gaan,
Je bent een onwijs fijne leermeester neem dat van mij aan.

En de rest van de week en ná de zomervakantie? “Dan begint mijn nieuwe carrière, gepensioneerd pedagogisch medewerker bij peuteropvang Heerlen. Ik houd van mijn werk en daar is dit een voortvloeisel van. De peuters zijn mijn arbeidsvitaminen!”

Reageren is niet mogelijk