Debet is overal debet

De officiële naam van zijn functie is financial controller; Armand de Roij coördineert alle financiële zaken van Peuterspeelzaalwerk Heerlen. “Daarnaast beantwoord ik soms vragen over ICT-zaken, maar de financiële afdeling, met een overlapping naar de kindadministratie is mijn hoofdtaak. Ik ben me heel erg bewust van het belang van de organisatie waarvoor ik werk: kinderen een goede start bieden in hun ontwikkeling. De werkzaamheden zijn overal hetzelfde, debet is overal debet, maar de rol die de organisatie in de maatschappij speelt, geeft toch wel een andere inhoud aan mijn werk. Ik ben trots op mijn werk en de organisatie. Je krijgt als organisatie niets gedaan zonder leidsters en ook zonder kantoor komt er niets van de grond. Ik ben wel eens in een peuterspeelzaal van PWH geweest, maar kom er te weinig, vind ik. Wel jammer, maar het staat op de planning om een rondje langs alle zalen te gaan maken. Goed voornemen, toch?”

In een eerder interview vertelde Armand al over zijn hond Storm, zijn maatje. Vele lange wandelingen maakten ze samen. “Storm is ondertussen wat ouder en heeft last van zijn gewrichten. Dat vind ik heel moeilijk om te zien. Verre wandelingen zitten er niet meer in, dus wandelen we minder vaak en blijven we dichter bij huis. Vorig jaar is onze tweede zoon geboren. Onze oude woning werd iets te krap voor een gezin met twee kinderen van bijna vier en één, een hond en drie katten, dus zijn we verhuisd. Dat betekent dat ik de tuin, met veel groente en fruit, die ik met eigen handen had opgebouwd achter moest laten. Dat betekent ook dat er weer een nieuwe tuin ingericht moet worden, heel leuk werk. Het werken in de tuin vormt een hele mooie afwisseling met de getallen op het werk.”

 

Reageren is niet mogelijk