Deuren peuteropvang weer open

De peuteropvangleidsters van Peuteropvang Heerlen slaken een zucht van verlichting. De deuren van de 21 locaties mogen vanaf maandag 11 mei weer open! “Ik heb de peuters vanaf het allereerste moment ontzettend gemist,” zegt Sylvia Ridder, leidster in de Paddestoel in Hoensbroek. “Ik ben blij dat we weer aan de slag kunnen gaan.”

Peuteropvang Heerlen regelde noodopvang in de afgelopen periode. Peuters met ouders in cruciale beroepen konden daardoor toch gebruik maken van de opvang. Sommige peuterleidsters draaiden mee in de nachtopvang voor kinderen van ouders met cruciale beroepen.

Ouders en peuters werden verder via de website en social media op de hoogte gehouden van de nieuwe ontwikkelingen. Ook kregen ze tips en suggesties om thuis met hun peuter bezig te zijn, bijvoorbeeld met beweeg- en taalspelletjes.

“We zijn blijven nadenken over hoe we deze periode met z’n allen het beste door konden komen,” zegt bestuurder-manager Ingrid van den Bunder, “leidsters dachten mee en methodes waarmee normaal gesproken in de locaties wordt gewerkt, werden gedeeld met ouders. Maar nu de peuters weer naar de peuteropvang mogen, zijn we heel blij. Er zijn maatregelen getroffen. Zo houden ouders anderhalve meter afstand van elkaar en er zijn niet meer dan twee volwassenen (twee beroepskrachten. Alleen in overleg een derde persoon bijvoorbeeld een vrijwilliger of JENS-medewerker) bij de peuters aanwezig. Het zal af en toe zoeken zijn naar oplossingen, maar samen komen we er wel uit. Laten we vooral het plezier in spelend leren en gezondheid voorop blijven stellen!”

 

 

 

 

Reageren is niet mogelijk