‘Die medewerker maakt het verschil’

Sam Laurs mag zich sinds begin dit jaar het nieuwe lid van de Raad van Toezicht van Peuterspeelzaalwerk Heerlen noemen. Met zijn achtendertig jaar is hij het jongste lid van dit moment, maar ook het jongste lid ooit. De vacature sprak hem niet alleen vanuit professioneel oogpunt aan (HR manager in de Kinderopvang). Ook heeft Laurs een zoontje, Tom, van ruim vier waarvoor hij het co-ouderschap heeft. Ervaringsdeskundige op meerdere vlakken.

“Tot nu toe heb ik verschillende dingen gedaan. Ik heb onder andere functies gehad op het gebied van Personeel & Organisatie en Management bij RIMO Parkstad, een zorginstelling voor woontraining, ambulante woonbegeleiding en crisisopvang. Tot voor kort was ik strategisch HR Manager bij Korein Groep (onder andere dagopvang, peuterwerk & buitenschoolse opvang). Voor die laatste baan reed ik vanuit Heerlen naar Eindhoven op en neer. Niet zo’n fijne combinatie met de zorg voor mijn zoontje. Een half uur in de file is weggooide tijd, vind ik, die tijd besteed ik liever aan hem. Een keuze tussen een carrière in Eindhoven en co-ouderschap dus. En ik koos er voor om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging die te combineren is met Tom.”

In de krant zag Laurs de vacature waarin PWH zocht naar een lid voor de Raad van Toezicht. “Ik was meteen geïnteresseerd. Met mijn ervaring hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de organisatie. Vanuit mijn professionele achtergrond als HR manager ligt voor mij de nadruk op de menselijke factor. Die medewerker maakt het verschil, het gedrag van de medewerker bepaalt de kwaliteit van een organisatie. Goede zorg voor de medewerker betekent beter resultaat. Daarnaast ben ik vader en daarmee klant. Mijn zoontje ging naar peuterspeelzaal Martijntje. Dus ook vanuit die vaderrol kijk ik naar de organisatie en hoop ik van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de Raad van Toezicht. Toezicht op gepaste afstand uiteraard.”

Laurs noemt PWH een professionele organisatie. “PWH is bekwaam in het methodisch werken. Het zorgen voor kinderen, het welzijn van peuters zit de organisatie en haar medewerkers in het DNA. Daarnaast is de organisatie laagdrempelig en kleinschalig. Het is mijn persoonlijke opvatting dat kinderen die een peuterspeelzaal bezoeken later beter functioneren in de maatschappij. In die peuterspeelzaal en later in de basisschool wordt de basis gelegd voor verschillende belangrijke zaken als taalontwikkeling en de sociaal-emotionele ontwikkeling!”

Van de toekomst heeft Laurs een eigen beeld. “En de tijd zal het leren,” weet hij. “Kinderen blijven centraal staan en de goede ontwikkeling van die kinderen blijft altijd het doel van PWH. Hoewel de nadruk misschien op andere zaken komt te liggen, blijft de werknemer ook in de toekomst een heel belangrijke rol spelen. Voldoende integriteit en aandacht maakt van PWH een nog professionelere en solidere organisatie.”

Reageren is niet mogelijk