Doen waar je goed in bent

Ruim vier weken werkt ze nu op de financiële administratie van Peuterspeelzaalwerk Heerlen en Voerendaal en één ding weet Karin Nieuwenhuizen al heel zeker: “Er heerst hier op kantoor een heel vriendelijke sfeer!”

Na haar studie MEAO bedrijfsadministratie ging ze meteen aan het werk. “Eigenlijk tijdens mijn studie al, want ik had een bijbaan bij V&D. Uiteindelijk ben ik daar na het behalen van mijn diploma fulltime gaan werken en heb ik samen met anderen de administraties opgezet van de verschillende V&D-filialen in Limburg. Na vijftien jaar werden die administraties gecentraliseerd en kreeg ik een zogenaamde gouden handdruk en stond op straat. Ik had ondertussen twee kinderen en ben zo’n anderhalf jaar bewust thuisgebleven. Toen de jongste vier was en naar de basisschool ging, ben ik weer gaan werken. Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt, onder andere bij EIPA (European Institute of Public Administration) en zes jaar bij Kuehne-Nagel in Born. Mijn droom was het om een eigen bedrijf te runnen. Daarvoor had ik ondertussen de papieren al gehaald. Een zakenrelatie bood mij zijn transportbedrijf aan, maar ik kreeg de financiering helaas niet rond. Ik werkte inmiddels in dat bedrijf, maar mijn Nederlandse contract werd opgezegd. Wel werk ik nog altijd als Verkehrsleiter, vergelijkbaar met bedrijfsleider, in de Duitse tak van het transportbedrijf. Op maandag en vrijdag beheer ik daar het wagenpark, neem mensen aan en maak contracten op. De overige dagen werk ik bij PWH en PWV en doe daar de financiële administratie. Een heel andere omgeving en doelgroep. Juist die afwisseling vind ik heel fijn.”

En niet onbelangrijk, ondertussen is ook Karins droom, een eigen bedrijf, uitgekomen. “Op een bepaald moment dacht ik, waarom doe ik voor mezelf niet juist dat waar ik heel goed in ben, administratie en boekhouding. En nu ben ik sinds kort eigenaar van administratiekantoor Nieuwenhuizen Administratieve Dienstverlening en doe ik de financiële administratie en boekhouding voor startende bedrijven.”                         
En alsof dat nog niet genoeg is, heeft Karin ook nog drie honden en twee katten. “Voor andere hobby’s heb ik geen tijd meer,” lacht ze. “Ik woon samen met mijn dochter van 16, mijn 19-jarige zoon woont bij zijn vader. De zorg voor de honden en katten, mijn gezin, mijn werk en het huishouden zorgen voor een goedgevulde dag. De honden komen uit het asiel en waren heel bang. Nu gaat het een stuk beter me ze. Ook de katten zijn op een speciale manier bij ons gekomen. Ik heb ze gered uit de handen van de verkeerde mensen.”
Van het contract van acht maanden is nu ruim een maand verstreken. “De systemen begin ik te snappen en ik begin de tijdschema’s en werkzaamheden onder de knie te krijgen. Tot zo ver heb ik het al erg naar mijn zin bij Peuterspeelzaalwerk Heerlen en Voerendaal.”

Reageren is niet mogelijk