Door de modder voor het goede doel

Voor de tweede keer gaat Nathalie Kockelkorn meedoen aan de Muddy Angel Run. Vorige keer deed ze run samen met toen nog peuteropvang collega Hanneke Niesen. Hanneke doet ook dit jaar weer mee. En Nathalie zat niet stil. Ze kreeg nog elf collega’s enthousiast voor de modderige obstakelloop. Maar tevreden is de sportieve peuteropvangleidster nog niet. “Graag zou ik zien dat er ook iemand van kantoor meeliep en iemand van het managementteam. Dat zou de groep compleet maken. Ja, dit is een uitdaging!”

De Muddy Angel Run is een modderrun van vijf kilometer alleen voor vrouwen. “Je kruipt klimt en duikt door en over allerlei modderige obstakels. De run is vooral heel leuk en gezellig én voor het goede doel. De opbrengst gaat dit keer voor een deel naar het Antoni van Leeuwenhoek in Nederland en Think Pink in Belgie, om nog meer onderzoek te kunnen doen naar kanker en om kankerpatiënten nog beter te kunnen begeleiden. Je kunt de run lopend, wandelend of rennend afleggen. Een topconditie is niet noodzakelijk, maar een beetje training vooraf is wel handig. Vrouwen doen mee voor zichzelf of ze lopen voor een vriendin of familielid. Je loopt allemaal voor datzelfde goede doel en dat verbindt.”

De run van vorig jaar was Nathalie’s eerste deelname. “De run stond nog altijd op mijn bucketlist. Hanneke en ik hadden geen idee wat we konden verwachten. We hadden t-shirts laten drukken en verder gingen we zonder verwachtingen de uitdaging aan. Maar meteen al bij aankomst waren we onder de indruk. Wat een massa vrouwen en wat een organisatie. Het gaf een saamhorigheidsgevoel. Het enthousiaste publiek dat bestaat uit mensen die met de vrouwen meekomen, helpt je er wel door heen.”

Nathalie is inmiddels weer begonnen met de training. Ze loopt zo’n vijf kilometer per dag. “Maar dat doe ik sowieso altijd, omdat het goed is voor mijn lichaam en conditie. Binnenkort zal ik ook weer gaan hardlopen en vanaf januari ga ik ook weer de trappen bij Snowworld op en af. Vanuit de organisatie krijgen we trainingsschema’s tot vlak voor het evenement. Zodra we weten wie er meedoen, starten we een gezamenlijke training op. We houden nu natuurlijk rekening met de coronamaatregelen. Op de dag zelf start je met een gezamenlijke warming-up. Dat is zo’n mooi moment, al die vrouwen samen. Ik vond het een geweldige happening en ervaring, die ik voor geen goud had willen missen!”

De Muddy Angel Run 2021 vindt plaats op 22 mei in Antwerpen. Ben je enthousiast geworden door Nathalie’s verhaal en denk je, dit is iets voor mij, mail Nathalie en meld je aan via n.vandijk@povh.nl.

Reageren is niet mogelijk