Drie keer bijna vertrokken

Silvia Hoogeveen werkt vanaf 1 juli in vaste dienst van Peuterspeelzaalwerk Heerlen en Voerendaal. Haar verantwoordelijkheden zijn onder andere de kasstaten, vrijwilligersvergoedingen, factureringen en rekeningen. Naast haar werk bij PWH en PWV doet Silvia de boekhouding van Jeugdtheater laagland in Sittard. “Die verschillende banen vind ik heel fijn, twee dagen bij PWH en PWV en drie dagen voor het theater, een prettige afwisseling. Daarnaast heb ik een bestuursfunctie bij stichting Kinderopvang Nuth. Allemaal werk en functies met en voor kinderen,” lacht Silvia. “Bij het Laagland is de omgeving vooral losjes en toegankelijk. Wel even wennen voor een pietje precies als ik. Ik ben van de structuur, begreep dat dan je lievelingskleur blauw is. En wat denk je, dat klopt,” wijst ze naar haar blauwe auto buiten.
Op de vraag wat er verder nog bij haar hoort, volgt een rijtje typeringen die Silvia ook hoort van de mensen om haar heen. “Ik heb altijd goede zin en het glas is altijd halfvol. Verder wandel ik graag, luister graag klassieke muziek en ben sinds een jaar op pianoles. Ik heb gehoord dat dat goed is voor mensen boven de vijftig. Als je muziek maakt, moeten je beide hersenhelften samenwerken en dat is goed om bijvoorbeeld Alzheimer tegen te gaan. Ook kook ik graag. Vooral als ik onrustig ben, dan ontploft mijn keuken en word ik vanzelf weer rustig. En ik heb twee heel lieve kleinkinderen!”
Ook is Silvia al drie keer bijna vertrokken. Zoals in dat programma op televisie ‘Ik vertrek’. “Tot twee keer toe stonden we in Spanje voor het pand dat we zouden bezichtigen. De makelaar kwam beide keren niet opdagen, reden om met die plannen te stoppen. De laatste keer, drie jaar geleden, was bijna alles rond. We konden in Curaçao een hotel overnemen, hadden een financier gevonden, de tickets waren al geboekt, we hadden ons er helemaal op ingesteld en toen trok de financier zich terug.”
Gelukkig voor PWH en PWV, heeft Silvia de vertrekplannen nog even in de koelkast gezet.

Reageren is niet mogelijk