Een bekertje water tappen in de peuteropvang

Peuteropvang Puk in de wijk Vrieheide heeft sinds kort een watertappunt en is daarmee de eerste Heerlense peuteropvanglocatie met een eigen tappunt.

Het allereerste watertappunt in Heerlen werd enkele maanden geleden door onder andere wethouder Claessens feestelijk geopend in basisschool Wonderwijs in Hoensbroek, in het gebouw waarin ook peuteropvang de Bijtjes is gevestigd. Inmiddels zijn er 25 watertappunten in de gemeente Heerlen.

Charles Claessens, wethouder Duurzaamheid: “Ons doel is dat kinderen het normaal gaan vinden om kraanwater te drinken. Goed voor de gezondheid én beter voor het milieu. En daar hebben wij de scholen en peuteropvanglocaties bij nodig. Daarom vergoeden wij als gemeente het tappunt. In ruil daarvoor houden scholen regelmatig een waterdrinkdag en moeten zij bewust het drinken van frisdrank ontmoedigen. Ik ben blij met de grote belangstelling vanuit de peuteropvanglocaties en basisscholen in Heerlen. Dit is een klinkend resultaat!”

“JOGG Heerlen is heel blij met de aandacht van Peuteropvang Heerlen voor onder andere water drinken in plaats van te zoete sapjes en frisdranken,” onderstreept Mandy Braun,  regisseur JOGG (Gezonde jeugd, Gezonde Toekomst) gemeente Heerlen, “maar hoe leuk is het dat er nu in Puk een fleurig versierd watertappunt is, waar je op de knop kunt drukken om je beker of waterfles te vullen. Voor het JOGG is dit daarnaast een manier om te kijken of het tappunt het water drinken bij peuters stimuleert.”

Ondertussen tappen de peuters van peuteropvang Puk gewoon door. “Heel lekker,” menen ze, want water drinken is de normaalste zaak van de wereld in de verschillende peuteropvanglocaties.  Bestuurder-manager Ingrid van den Bunder: “We zijn al een tijd bezig om meer te bewegen en gezonder te eten en te drinken met de peuters. Heel blij zijn we met dit watertappunt, want dat maakt water drinken tot een feest!”

Reageren is niet mogelijk