Een kansrijke start voor jou en je kindje

Voor je kindje wil je het allerbeste. Soms heb je vragen, waar je het antwoord niet op weet. Of wil je iets ondernemen met de kleine, maar weet je niet wat. Dan is er Sjpruut, want Sjpruut is er om alle Heerlense kindjes en mama’s en papa’s te ondersteunen en een goede start te bieden.

Sjpruut is opgericht door de gemeente Heerlen. Het is een samenwerking tussen verschillende bondgenoten en netwerkpartners; de partners die kunnen helpen het antwoord op jouw vraag te vinden. “Denk daarbij aan de Peuteropvang Heerlen, de GGD Zuid Limburg, Zuyderland ziekenhuis, Alcander enzovoorts,” leggen Cindy Kuckelkorn (SCHUNCK Bibliotheek, projectmedewerker Sjpruut – Kansrijk van Start) en Miriam Jennekens (SCHUNCK bibliotheek, beleidsmedewerker collecties en innovatie) uit. “Verschillende bondgenoten en netwerkpartners slaan in dit initiatief de handen ineen om kinderen in Heerlen een kansrijkere start te bieden.”

Sjpruut is bedoeld voor alle ouders met hun spruit (de naam Sjpruut verklaard). Maar ook als je zwanger wil worden, of vragen hebt over opvoeden, de gezondheid of ontwikkeling van je kindje, kun je bij Sjpruut terecht. Cindy: “In elke vestiging van SCHUNCK Bibliotheken staat de zogenaamde Sjpruut-kast die is ingericht met boeken en tijdschriften waar de nodige informatie in staat. Ook zijn er folders van organisaties met wie aanstaande of jonge ouders te maken krijgen, zoals de kraamzorg en het consultatiebureau.”

“Verder is er ‘Vraag het aan Sjpruut’, waar aanstaande of jonge ouders elkaar kunnen ontmoeten,” vult Miriam aan, “de plek waar je mensen ontmoet die hetzelfde meemaken als jij, met dezelfde vragen rondlopen als jij bijvoorbeeld over borstvoeding, gezonde voeding of opvoeden. En juist omdat je dezelfde ervaringen deelt, begrijp je elkaar en kun je elkaar helpen en ondersteunen. Samen weet je meer. De data en locaties van ‘Vraag het aan Sjpruut’ staan op www.bibliotheekheerlen.nl.

‘Vraag het aan Sjpruut’ is dus een maatje voor jou en je kleintje. Geen vraag is te gek. Bekijk de info in de Sjpruut-kast, of loop in binnen bij het inloopspreekuur, drink een kopje koffie of thee, stel je vraag, ontmoet andere ouders. Het complete overzicht van alle activiteiten in de stad Heerlen vind je op www.sjpruut.nl. Je vindt er informatie over activiteiten en een tijdlijn waarin je precies kunt zien in welke ontwikkelingsfase jouw spruit zich bevindt en welke vragen of problemen er zich in die periode voor kunnen doen. Je mag Sjpruut bellen met al je vragen. Heb je hulp nodig, wil je iets weten, snap je iets niet over de verzorging of voeding van je kindje; Sjpruut is er voor je! Bel: 045 560 40 04 of loop binnen bij de bibliotheek!

Reageren is niet mogelijk