Een nieuwe richting, een uitdaging

Mick Ubags stond nog niet zo heel lang geleden met een interview op de site van PWH en PWV. Toch is er sinds dat artikel weer het een en ander veranderd. Zo zie je maar.

Mick is de ICT’er van de organisatie. Hij zorgt ervoor dat alle computers, printers en systemen goed werken. Ook schaft hij daar waar nodig nieuwe apparatuur aan. In september studeert hij af aan Zuyd Hogeschool. “Voorheen was ik veel bezig met gamen, nu concentreer ik me meer op mijn carrière. Ik weet nu wat ik wil en daar ben ik al volop mee bezig. Data science is een vrij nieuw onderwerp binnen de ICT. Alle bedrijven verzamelen data op het internet, maar doen daar verder weinig mee. Terwijl je uit al die data juist heel veel informatie kunt halen. Die data omzetten in waardevolle informatie, daar wil ik me verder in gaan verdiepen. Ik zou dan eigenlijk moeten afstuderen in een ander profiel en dat wordt lastig. Ik heb daar wiskunde en statistieken voor nodig, dus daar ben ik thuis al druk mee bezig. Daarnaast zou ik een stageplek moeten vinden waar ze me daarin kunnen ondersteunen. Een uitdaging kan ik wel zeggen. Ik las vrij weinig en nu lees ik iedere dag,” lacht Mick, “wiskunde en statistiek vond ik eerst helemaal niks, maar nu weet ik wat ik eraan heb en wat ik ermee kan en is het heel interessant.”
De toekomst ligt helemaal open voor Mick, maar wel met een doel om gericht naar toe te werken. “Wie weet kan ik nog deeltijd gaan studeren op de universiteit. Maar liever nog school ik me bij binnen een bedrijf. Want dat hoort er gewoon bij binnen de ICT. Je móet bijblijven in die snel veranderende wereld.”

Reageren is niet mogelijk