Eerste peuterleesplank/placemat in Heerlen

Wethouder Jordy Clemens ontving woensdag de eerste peuterleesplank/placemat tijdens het Voorleesontbijt van Peuteropvang Heerlen (POVH). De leesplank/placemat is samengesteld door Peuteropvang Heerlen in samenwerking met JOGG Heerlen (Jongeren op Gezond Gewicht). Bestuurder-manager POVH Ingrid van den Bunder en JOGG-regisseur Mandy Braun: “Voorlezen, bezig zijn met taal en gezond eten en drinken zijn erg belangrijk. In de peuterplacemat komt alles samen.”

Het Voorleesontbijt, gehouden in alle locaties van POVH, is de start van de Nationale Voorleesdagen. Voor POVH één van de hoogtepunten van het jaar. Net zoals de Beweegweken met de peuter4daagse. Evenementen die steeds samen met JOGG Heerlen worden georganiseerd. Ingrid en Mandy: “De peuterplacemat is een mooie aanvulling op deze evenementen en op de drie Pim&Poes boekjes die er al zijn. Verhalen waarin bewegen, gezond eten en drinken en bezig zijn met taal centraal staan. Een goede taalontwikkeling is de basis van een goede algemene ontwikkeling van het kind. Het voorlezen geeft een kind dus een goede start en vaak een voorsprong in die ontwikkeling.
De peuterleesplank/placemat kan daarbij helpen. Peuters herkennen de illustraties op de placemat en combineren de plaatjes met woorden. Ouders fantaseren samen met hun kind verhaaltjes bij de illustraties, oefenen de woorden, trainen het geheugen, voeren gesprekjes enzovoorts. En ondertussen eet je er samen ook nog eens gezellig een heerlijk gezond ontbijtje van.”

De peuterplacemat/leesplank is voor de eerste keer in Heerlen uitgereikt. Alle peuters kregen een exemplaar mee naar huis. In alle locaties wordt de placemat gebruikt tijdens het fruitmoment.

Reageren is niet mogelijk