Eerste weken open en positief verrast

Veel peuterleidsters zijn positief verrast over de eerste dag (en weken ondertussen) dat de peuteropvang weer open was. Het had even wat voorbereiding nodig. Want hoe moeten ouders anderhalve meter afstand houden? Welke voorschriften zijn er in het schoolgebouw waarin de peuteropvanglocatie gevestigd is? Maatwerk dus.

Maar de grootste vraag was: hoe gaan de peuters reageren. Kim Morsheim van peuteropvang Puk: “Toen ik hoorde dat de peuteropvang weer open mocht, was ik blij. Blij om de peuters weer te zien, blij om mijn collega’s weer te zien en blij dat er weer wat regelmaat in mijn leven kwam. Maar tegelijkertijd maakte ik me ook een beetje zorgen om de toepassing van de verschillende maatregelen. We waren op alles voorbereid.
De eerste peuter arriveerde die maandag 11 mei en hij was zo blij dat hij aan kwam rennen en ons om de nek vloog. ‘Jeetje dat ging gemakkelijk’ dachten we. Maar ook de andere peuters kropen net zo makkelijk onder het lint door en gingen spelen. Het leek alsof het altijd zo was geweest.
Ook de hygiëneregels waren geen probleem, want het betekent lekker vaak kliederen met water en zeep. Zeer geslaagde eerste weken, de peuters hebben heerlijk gespeeld en alles ging eigenlijk vanzelf en heel natuurlijk.”

Ook vanuit peuteropvang ’t Kempke klinken positieve geluiden op de nieuwe situatie. Miny den Brok en Iris Widdershoven: “De ouders accepteren de richtlijnen. Ze mogen nu het schoolplein niet op, dus halen wij de peuters op bij de poort. Iedereen is er op tijd en er is daar aan de poort ook nog even de gelegenheid om iets aan ons te vragen. Die nieuwe maatregel scheelt ons zelfs tijd, omdat we niet steeds voor iedere peuter apart de voordeur open hoeven te doen. De peuters nemen heel gemakkelijk afscheid. En het is ook heel fijn om van ouders te horen dat ze waarderen wat we in deze tijd voor de kinderen doen.”

Reageren is niet mogelijk