Fit en gezond door sport en beweging

Patricia Valcq komt uit een voetbalgezin. Haar ouders waren altijd op het voetbalveld te vinden en ook voor Patricia waren sporten en bewegen altijd al erg belangrijk.  Voetbal was haar eerste sportliefde; ze voetbalde op hoog niveau. “Toen ik zwanger was van onze eerste, moest ik stoppen met voetballen, maar ik ben wel blijven bewegen. Ook na de bevalling bleef ik bezig. Op een keer nam mijn schoonzus me mee naar kickboksen en ik was verkocht. Heerlijk vind ik het, je gebruikt je handen en voeten. Ik kan er mijn hoofd mee leegmaken en ik kan er al mijn energie in kwijt.  Zo’n drie keer per week train ik en één keer per week doe ik een bootcamp. Een bootcamp is een training in de buitenlucht. We beginnen meestal met rondjes rennen en verder zijn we zo’n anderhalf uur bezig de conditie op peil te krijgen en te houden door allerlei oefeningen te doen. Buiten sporten vind ik nog altijd het fijnst. Als ik om wat voor reden niet kan gaan sporten, merk ik dat meteen. Niet alleen aan mijn conditie, maar ik mis die sportieve inspanning ook meteen. Kickboksen en bootcamp passen echt bij mij.”

Ondertussen is ook haar eigen gezin heel sportief. “Mijn kinderen voetballen en mijn man fitnest. Als het mooi weer is, zijn we buiten te vinden, rennen, voetballen, in bomen klimmen noem maar op. Een leven zonder beweging en sport kan ik me niet voorstellen. Ik voel me er fit door en gezond!”

 

 

Reageren is niet mogelijk