‘Geweldig, wat een leuk werk heb ik!’

Met kinderen werken, dat wilde ze graag. Al op de basisschool en tijdens snuffelstages had Nina Fox dat ontdekt. “Ik ben geen studiebol, meer iemand van de praktijk en men raadde me destijds de opleiding spw af. Dus ging ik mbo sport en recreatie doen, dat is meer praktijk. Na mijn studie wilde ik in Egypte gaan werken. Maar toen leerde ik mijn vriend kennen, ben ik in Nederland gebleven en heb een tussenjaar genomen. In dat jaar heb ik besloten tóch spw niveau 3 te gaan doen.”
En maar goed ook, want nu is Nina juf van de peuters van ’t Kempke.

Vanaf dag één ging haar de studie goed af. “Hier lag mijn interesse en ik vond het heerlijk om me in de onderwerpen te verdiepen. Ik zat super gemotiveerd in de klas en ik haalde goede punten. Zo kende ik mezelf helemaal niet,” lacht de peuterjuf.

Nina geniet van haar werk tussen de peuters. “Ik moest wel even groeien in mijn rol als peuterjuf. Maar nu denk ik, geweldig, wat een leuk werk heb ik. Ik denk dat ik een gekke juf ben, zing graag gekke liedjes, of val zogenaamd in slaap in de kring, dat vinden peuters leuk. Maar vooral vind ik het belangrijk om de kinderen veiligheid te bieden. Dat ze zich op hun gemak voelen en zich helemaal op hun eigen manier kunnen ontwikkelen. Ik kijk naar het kind, hoe het op me reageert en pas daar de manier waarop ik het kind benader op aan. Het ene kind is nu eenmaal wat vrijer dan het andere. En dat is prima.”

Voor hobby’s heeft Nina op het moment niet zo veel tijd. “Vroeger danste ik. Ik heb alle diploma’s, van stijldansen tot hiphop en streetdance. Tegenwoordig gaat mijn tijd en aandacht naar mijn dochtertje Loua van veertien maanden. Ook vind ik het leuk om de stad in te gaan.”

De toekomst stippelt ze niet uit, want het loopt toch vaak anders dan van tevoren bedacht, weet Nina uit ervaring. “Ik had bedacht weer een tussenjaar te nemen, maar ga nu toch meteen verder met niveau 4. Sommige diploma’s gelden dit jaar nog, dus die examens hoef ik niet meer te doen. En verder? Ik zit helemaal op mijn plek bij peuteropvang Heerlen. Daar ga ik de komende tijd van genieten. Van de peuters en mijn collega’s. Ik hoop nog heel lang als pedagogisch medewerker te kunnen blijven werken!”

Reageren is niet mogelijk