Good friends, don’t let you do stuppid things … alone

Eind juni vindt er in Eindhoven een Muddy Angelrun plaats; een run van vijf kilometer speciaal voor vrouwen, met een parcours vol grappige en modderige hindernissen. De ultieme uitdaging voor Nathalie van Dijk en Hanneke Niesen. “We zagen het meteen zitten om hier aan deel te nemen. Weer eens iets anders. Vol goede moed zijn we begonnen met de trainingen die de organisatie heeft bedacht. Er is een heel trainingsschema ontwikkeld, waarin verschillende levels worden gehanteerd. In totaal zijn het er zes en iedere twee weken krijg je er een nieuw level bij. Voor ieder level  krijg je een trainingsschema waarin je ziet wanneer je wat moet doen. Dat wordt weergegeven in een filmpje met een warming up, workout en stretching en wanneer en hoeveel je moet rennen. Zo kun je vrijblijvend en in je eigen tijd met de trainingen aan de slag.”

Nathalie rende al zo’n twee keer in de week op een loopband. “Mijn conditie is wel goed. Maar de workouts zijn best pittig en zwaar. Na de oefening ben ik trots dat ik het heb gedaan. Ik merk ook dat ik lichamelijk sterker word. Twee keer per week deze workouts en twee keer per week rennen werkt voor mij een beetje verslavend.”
“Ik richt me nu vooral op de workouts,” vult Hanneke haar collega aan,  “en dat geeft heel veel voldoening. Het rennen komt later nog.”
Al weken genieten Hanneke en Nathalie  van de voorpret. “We bereiden ons voor op het ergste. Vooral op de obstakels. We weten niet of we die halen,  maar met een beetje teamwork komt dat wel goed. Ons motto is dan ook: Good friends, don’t let you do stuppid things … alone.”

Reageren is niet mogelijk