Groente bij het ontbijt en de lunch

De online kookworkshop ‘de vrolijke groente boterham’ staat voor donderdag 17 juni op het programma. Kok Hanneke Philipsen (de schoolkok) gaat online aan de slag met boterhammen en gezond beleg als smeerkaas, komkommer, paprika en worteltjes. De peuters en juffen kijken toe via laptop of computer en doen allemaal mee in hun eigen peuteropvanglocatie. Na afloop kan er gesmuld worden van de eigen gezond belegde volkoren boterham.

Truusje Diepenmaat coördineert de activiteit vanuit de GGD Zuid Limburg. Zij is ‘Jong Leren Eten’-makelaar en brengt met allerlei activiteiten gezonde voeding onder de aandacht bij kinderen, jongeren, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. “In Nederland wordt er van alle Europese landen het minste fruit en groente gegeten,” weet Truusje. “Met bijvoorbeeld de online kookworkshop proberen we te laten zien dat gezond eten niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Groente bijvoorbeeld hoef je niet alleen bij je avondeten te eten. Ook bij het ontbijt of lunch is groente heerlijk. Tijdens de workshop donderdag doen alle peuters en hun juffen mee. De workshop wordt opgenomen, zodat ouders die later terug kunnen zien.”
Het doel van de workshop is om kinderen meer groente te laten eten. Truusje: “Onze voedselomgeving is heel erg veranderd. Er is veel misleiding door reclame. Graag willen we als Jong Leren Eten en Hanneke als de schoolkok op die gezonde keuzes wijzen en ze aantrekkelijk maken.”

Kijk voor meer informatie over schoolkok Hanneke op www.deschoolkok.nl. Voor meer info over Jong Leren Eten kijk op www.jonglereneten.nl.

Reageren is niet mogelijk