Heerlense peuters lopen de vierdaagse!

Ze zijn nog geen meter hoog, maar bewegen kunnen de peuters van Peuterspeelzaalwerk Heerlen (PWH) als geen ander. Het afgelopen schooljaar stond dan ook in het teken van bewegen en de belangrijke functie die het heeft voor de verdere ontwikkeling van het kind. Niet alleen lichamelijk maar ook sociaal-emotioneel.

Het schooljaar wordt van 29 mei tot en met 1 juni in stijl afgesloten met een peuter-vierdaagse waaraan onder andere alle peuterspeelzalen van PWH en enkele kinderdagverblijven deelnemen. De vierdaagse is een samenwerking tussen Peuterspeelzaalwerk Heerlen, JOGG Heerlen (Jongeren Op Gezond Gewicht) Kinderdagverblijf De Bereboot en Alcander.

Tijdens de feestelijke afsluiting op 2 juni in Sporthal de Varenbeuk van 16.00 – 17.00 uur geeft presentatrice, danseres en actrice Ingrid Jansen ouders en kinderen een actieve workshop. Ingrid is ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht. Schaatser Erben Wennemars zal de aanwezigen via een videoboodschap toespreken.
Ook wordt het boekje ‘Wat doen Pim & Poes?’ gepresenteerd en uitgereikt aan de enige echte Pim van PWH. Het boekje is een initiatief van Peuterspeelzaalwerk Heerlen, in samenwerking met de Rabobank Parkstad en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Heerlen.

Weer of geen weer, de leidsters van alle zalen gaan van maandag 29 mei tot en met donderdag 1 juni iedere dag minimaal een kwartier wandelen met de peuters. Dat moment kan voor iedere zaal anders zijn. Aan het eind van de week wordt tijdens een gezamenlijk en feestelijk evenement de inzet van iedere peuter beloond. Ieder kind dat een volle stickerkaart inlevert, ontvangt een medaille.

Bewegen is belangrijk. Zeker op zo’n jonge leeftijd, weet men bij PWH. Niet alleen om op een gezond gewicht te blijven, maar ook voor de ontwikkeling van het kind. Voldoende beweging verbetert de lichamelijke groei, maar voldoende en de juiste beweging is ook belangrijk voor de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. Bewegen stimuleert de hersenen. Door peuters bewegingsoefeningen te laten doen, leren kinderen onder andere afstand inschatten, begrippen als hoog, laag, ver, dichtbij, ritme, evenwicht en samenwerken. Kortom een goede motoriek is de basis voor de algemene ontwikkeling van een kind.

Peutervierdaagse van 29 mei tot en met 1 juni.
Feestelijke afsluiting in Sporthal de Varenbeuk
2 juni van 16.00 – 17.00 uur.

Reageren is niet mogelijk