Hoe ingewikkelder hoe liever

Marion Gall werkte onder andere als hoofdkassière in een supermarkt en deed 17 jaar de boekhouding bij een bedrijf voor verwarmingstechnologie. Daarna heeft ze 13 jaar gewerkt als Directie secretaresse/medewerker HR bij Lamers HTS. Om economische redenen is ze haar baan daar van de ene op de andere dag kwijtgeraakt.

Vorig jaar september startte ze met werken bij PWH en PWV voor twee weken ter vervanging bij ziekte. “En ik ben er nog,” lacht Marion, tussen het beantwoorden van telefoontjes door. “Het totaalplaatje van de organisatie is heel anders dan ik tot nu toe gewend ben. Het werk is hetzelfde, maar of je werkt voor een bedrijf dat apparaten verkoopt, of een organisatie die peuters helpt bij de ontwikkeling, dat voelt héél anders. Daarnaast had ik voorheen één manager, nu heb ik er vijf. Er is altijd iets dat geregeld moet worden, zoals de studiedag toen ik hier net begon. Hoe groter en ingewikkelder het project, hoe liever!

Haar organisatietalent kwam ook de directeur van Hip Hop International in de USA ter ore en sinds vorig jaar is Marion directeur van Hip Hop International Netherlands. “Onze dochter begon 18 jaar geleden met dansen en op een gegeven moment was ik meer in de dansschool dan thuis. Ik nam wat taken over van de toenmalige directeur en begeleidde een aantal keren een groep naar de wereldkampioenschappen in Amerika. Mijn organisatietalent werd gewaardeerd en men vroeg mij directeur te worden van de Nederlandse afdeling. Nou heel graag. De winnaars van de Nederlandse wedstrijden gaan naar Amerika. Dit jaar gaan we met een groep van 185 man. Daar ben ik heel trots op. Ik kreeg altijd kippenvel als landen met veel deelnemers het stadion binnenkwamen en nu heb ik zélf een grote groep. Geweldig!”

Marion werkt acht uur in de week voor PWH en PWV. Ze beantwoordt mails, de telefoon en ondersteunt de bestuurders-managers. “Mijn tip aan ouders en leidsters is, altijd bellen als je een vraag of opmerking hebt. Vragende mensen kunnen geholpen worden!”

 

 

Reageren is niet mogelijk