Houd jij van uitdagingen?

Vraag het een willekeurige peuterleidster: waarom is werken met peuters zo leuk? En je krijgt steevast als antwoord:  “Peuters zijn spontaan, eerlijk en onbevangen.’ Maar of dat de enige reden is om bij Peuteropvang Heerlen (POVH) te werken? We vroegen het Nathalie Kockelkorn, al zeventien jaar werkzaam bij de organisatie. “Als de kinderen zich vertrouwd en veilig bij jou voelen, staan ze open voor ontwikkeling en groei. Ik mag ze daarin begeleiden en ondersteunen. Dat maakt mijn werk zo mooi. Het is afwisselend en je krijgt de kans creatief bezig te zijn. Iedere dag is anders.”

Maar er is meer waardoor Nathalie zich op haar plek voelt binnen de organisatie. “Bewegen met peuters vind ik heel belangrijk. Peuters kunnen hun energie kwijt en al bewegend werken ze aan de motoriek en concentratie. Als ik tijdens zo’n beweegmoment de pretoogjes van de kinderen zie, geniet ik daar enorm van. POVH heeft gezond eten en drinken en bewegen hoog in het vaandel staan. Daarom voel ik me er thuis.”

Twee jaar werkt Grace Tshiwula nu als pedagogisch medewerker. “Tijdens mijn opleiding maatschappelijk werk liep ik stage op een basisschool. Daar ontdekte ik dat ik met kinderen wilde werken. Ik besloot om pedagogisch medewerker te worden. Elk kind is speciaal op zijn of haar eigen manier. Ik vind het belangrijk dat kinderen hun eigen identiteit ontwikkelen. Daarom is het contact met de ouders ook zo belangrijk, want op die manier leer je ook de peuters weer beter kennen.”

Peuteropvang Heerlen heeft 21 locaties in alle wijken van Heerlen en Hoensbroek.  Zo’n 650  peuters maken hier gebruik van. Bestuurder/manager Door van Rhenen: “POVH is een maatschappelijke organisatie die in samenwerking met de gemeente Heerlen blijft investeren in de ontwikkeling van peuters. Ook de organisatie is voortdurend in ontwikkeling, waardoor er steeds nieuwe uitdagingen zijn.”
Als voorschool bereidt POVH de peuter voor op de basisschool. Het kind went spelenderwijs aan structuur, ontwikkelt de taal, leert onder andere samenspelen, delen, luisteren en opdrachtjes uitvoeren. Professioneel (PW 3/4 , Nederlandse taal niveau 3F, VVE-methode) opgeleide peuterleidsters begeleiden en ondersteunen de peuters hierin.  Door van Rhenen: “Je werkt over het algemeen in kleine teams, die een nauwe band met de basisschool en de wijk hebben. De secundaire arbeidsvoorwaarden geven je mogelijkheden om je inzetbaarheid te verhogen en werk en privé goed te combineren. Net als peuters krijgen ook de medewerkers de kans zich te ontwikkelen op een manier die bij hen past. Jaarlijks worden er tal van cursussen en opleidingen aangeboden. Wil jij van betekenis zijn voor peuters en ouders én houd je van uitdagingen, dan ben je bij POVH op de juiste plek!”

Dat weet ook Grace als geen ander. “Nu ik bij Peuteropvang Heerlen werk, zie ik dat de ontwikkeling van een pedagogisch medewerker altijd doorgaat; zelfs na de opleiding. Dat versterkt je kwaliteiten als pedagogisch medewerker en als organisatie en dat komt de kinderen weer ten goede.”

Wil je meer weten over de organisatie kijk dan op www.peuteropvangheerlen.nl.  Of bel,  045 4007700. Of stuur een mail,  info@povh.nl. Interesse om bij Peuteropvang Heerlen te komen werken? We horen het graag!

Reageren is niet mogelijk