‘Ik geniet van wat er op mijn pad komt’

Carola van Wandeloo werkt sinds oktober 2009 bij Peuterspeelzaalwerk Heerlen en vormt met haar collega Jennie Damen het secretariaat/P&O. “Ik doe voornamelijk het secretariaat, ben onder andere verantwoordelijk voor de afspraken van het management/bestuur, de Ondernemingsraad en de Raad van Toezicht. Ook maak ik notulen tijdens vergaderingen, houd ik me bezig met de Arbo en zorg ik samen met Jennie voor vervanging bij ziekte van leidsters. Ik heb jaren op de afdeling Personeel & Organisatie van de Limburgse kranten en weekkranten gewerkt. Een wereld die voornamelijk uit mannen bestond en waar je constant met deadlines werkte. Want er moest uiteraard iedere dag een nieuwe editie verschijnen. Bij PWH werken er op kantoor maar twee mannen, verder alleen vrouwen. En wat vandaag niet af komt, kan morgen vaak ook nog. Een heel andere, maar ook heel prettige werksfeer.”

Toen Carola pas bij PWH werkte, liep ze een weekje mee in een peuterspeelzaal. “Heel veel respect heb ik voor de leidsters die dag in dag uit bezig zijn met de peuters. Door mijn werk op kantoor heb ik het gevoel daar indirect een bijdrage aan te mogen leveren. Een goed gevoel!”

Vorig jaar kreeg Carola te horen dat ze Parkinson heeft. Een boodschap met een enorme impact. “Als je de diagnose Parkinson krijgt, schrik je enorm en denk je in eerste instantie dat er niets meer mogelijk is. Uiteindelijk gaat het nu met lichte medicatie en therapie goed met me. Ik wandelde al veel en graag en dat doe ik nu natuurlijk met een extra doel, de Parkinson zo lang mogelijk onder controle houden. Wat de toekomst brengt weet ik niet, maar dat weet niemand. Ik geniet van wat er op mijn pad komt en ook van mijn werk bij PWH.”

 

 

 

Reageren is niet mogelijk