‘Ik miste het korfballen enorm!’

Korfballen zit Greetje Gerrits in het bloed. Even is ze er een jaartje tussenuit geweest en zat ze op voetbal. “Maar ik ging de sport en mijn club zo missen, dat ik weer mee ben gaan trainen.”

Greetje was 12 jaar toen ze met korfballen begon. “Ik zat eigenlijk bij de majorettes, want dat vond mijn moeder zo leuk. Via school kwam ik met korfbal in aanraking en ik was meteen verkocht. Na lang aandringen, want twee verschillende dingen kon niet volgens mijn moeder, mocht ik met de majorettes stoppen. Vanaf dat moment heb ik me vol overgave op de sport gestort.”
In Groningen, waar Greetje werd geboren en getogen, korfbalde ze op hoog niveau bij c.k.v. ROG – Rondom d’Olle Grieze. “Ik was heel fanatiek. Had ik bijvoorbeeld met mijn eigen ploeg na de middag een wedstrijd, ging ik al heel vroeg naar het veld. Ik wist dat er in de ploeg die voor ons speelde vaak een speler te kort was. En dan viel ik in. Zo speelde ik soms drie wedstrijden per dag. Voor de liefde verhuisde ik naar het zuiden en mijn enige vereiste was dat er een korfbalvereniging in de buurt moest zijn. Die was er gelukkig. Jarenlang heb ik in Heerlen gekorfbald. Toen de vereniging daar ophield te bestaan, ben ik naar Maastricht gegaan. Het is een gemengde sport en dat vind ik er heel leuk aan. Gaandeweg ontstond er een hechte vriendengroep en zijn we ook buiten de trainingen en wedstrijden vaak bij elkaar.”
Van haar 12e tot 48e speelde ze korfbal. “Ik ben er toen mee gestopt omdat ik vond dat ik er te oud voor werd en jongeren ook de kans moesten krijgen. Een tijdje heb ik gevoetbald, want ik wilde wel blijven bewegen. Ook deed ik fitness, maar dat doe je in je eentje. Zo saai. Ik was absoluut niet gemotiveerd. Ik miste het korfballen zo erg, dat ik weer ben beginnen te trainen. En intussen ben ik teamleidster. Dat houdt in dat ik onder andere de praktische zaken, als vervoer naar uitwedstrijden, regel. Ik merkte wel dat ik na dat jaar wat minder conditie had, maar als we op de korf schieten, ben ik het fanatiekst. Het gaat heel goed met de ploeg, we kunnen zelfs kampioen worden. Na 14 juni weten we meer. In beweging blijven is heel belangrijk voor me. Maar dan wel in teamverband en op het korfbalveld.”

Reageren is niet mogelijk