‘Ik wil iets voor kinderen betekenen’

Ze kan heel grappig zijn en de clown uithangen. Daarnaast houdt ze van duidelijkheid en regels. “Maar ik wil het vooral gezellig maken voor de peuters in mijn groep.” Aan het woord is Shanice Bosten, onder andere juf in ’t Meuleke.

Kraamverzorgster wilde ze worden of in de peuteropvang werken. Nog niet zo’n gemakkelijke keuze. “Op de middelbare school deed ik een snuffelstage bij Marleen van Bun, toen nog in peuterspeelzaal Liegebeest. Dat beviel me wel. Ik koos er uiteindelijk voor om pedagogisch werk te gaan doen. Maar de kraamzorg trekt me nog steeds. Ik vind het belangrijk om iets voor mensen te kunnen betekenen en dan met name voor kinderen; ik zit hier bij peuteropvang Heerlen dan ook helemaal op mijn plek. Peuters weten wat ze willen en ook wat ze niet willen. Dat vind ik zo leuk aan die leeftijd. Daarnaast leren ze zoveel in die korte tijd dat ze bij ons in de peutergroep zijn. Met peuters die nog niet zoveel woorden kenden toen ze hier binnenkwamen, kan ik nu na een paar maanden al gesprekjes voeren.  Ik geniet er erg van om ze in die ontwikkeling te ondersteunen.”

Samen leren
Shanice behaalde haar diploma SPW en beviel enkele maanden later van haar eerste kindje. “Een zware periode, maar ik ben er supertrots op dat het me is gelukt.” Ondertussen heeft ze drie kindjes, van zeven, drie en twee. “Ik ben met mijn werk bezig, of ik zorg thuis voor de kinderen. Voor hobby’s heb ik te weinig tijd. Maar een terrasje pikken met vriendinnen, dat doe ik wel zo af en toe.”
Ook gaat Shanice binnenkort aan de slag met de cursus Piramide. Ze lacht: “Ik leer samen met de peuters. Er is nog genoeg dat ik niet weet of waar ik nog geen ervaring mee heb.”

Wereldreis
Hoewel ze van structuur houdt, is ze niet iemand die alles in haar leven uitstippelt. “Als ik vandaag de lotto zou winnen, kan ik zo maar beslissen een wereldreis te gaan maken. Hoef ik niet lang over na te denken.”
Wat er wel door haar hoofd blijft spoken is de kraamzorg. “Lijkt me nog altijd leuk om te doen. Maar een baan op kantoor kan ook leuk zijn. Niets ligt vast. Maar voor nu ben ik blij met mijn plek bij peuteropvang Heerlen. Ik werk in een fijn team. De organisatie is niet groot, zodat ik ook de collega’s buiten mijn team leer kennen. En bel je naar kantoor, ben je niet alleen maar een naam. Nee, ze weten wie je bent!”

Reageren is niet mogelijk