Inspanning als ontspanning

Dit verhaal gaat niet alleen over bewegen, maar ook over muziek. En een beetje vlieg- en smijtwerk, zo je wilt. Want Jennie Damen, werkzaam op de afdeling P&O van peuteropvang Heerlen en Voerendaal danst rock ’n roll. “Mijn rock ’n roll avontuur startte in februari 2009. We zouden gaan trouwen in juni en we wilden iets speciaals doen, iets wat niemand van ons verwachtte. Iedereen wist dat we stijldansten, maar niemand wist van onze lessen rock’ n roll. Geweldig was het om op onze bruiloft de openingsdans te starten met een Engelse wals, waarna het licht en geluid uitvielen.  Verbaasde gasten natuurlijk en toen snel de muziek en het licht weer aan, om samen rock ’n roll te dansen. Iedereen keek zijn ogen uit.”

Rock ’n rollen is erg intensief, weet Jennie. “Daarom duren de nummers ook maar twee, soms drie minuten.  Langer houd je niet vol. Wij hebben het altijd met heel veel plezier gedaan, maar sinds januari van dit jaar zijn we gestopt met lessen. Toch blijven we zo nu en dan dansen. Als er een feest ergens is, gaan we meestal mee. Ook worden we nog gevraagd om demonstraties te geven. Dat blijven we ook doen omdat we het erg leuk vinden.

Het is belangrijk om te bewegen, zodat je conditie op peil blijft. Dat merk ik met dansen heel erg. Omdat we nu geen les meer hebben, gaan we vaker wandelen. Onze caravan staat in Cottessen en daar kun je heel mooie wandelingen maken. Ook doe ik nog aan hardlopen. Niet in groepsverband maar alleen. Dat is soms wel zwaar, zeker als het weer slecht is of je hebt geen zin. Met bewegen, of dat nu dansen, wandelen of hardlopen is, kan ik mijn hoofd leegmaken. Deze manier van inspanning is voor mij ontspanning.”

 

 

Reageren is niet mogelijk