‘Jij bent echt een juffrouw, hè mama?’

Net zoals we twee peuters volgen tijdens hun carrière in de peuteropvang, volgen we ook juf Denise Amato (30). Ze werkt sinds de herfstvakantie 2017 voor Peuteropvang Heerlen en Voerendaal.

Deze keer spreken we Denise niet in peuteropvang Ransdaal zoals de vorige keer, maar in de Paddestoel in Hoensbroek. “Vorig jaar werkte ik in beide zalen, vanaf de reorganisatie in verband met de harmonisatie ben ik alleen nog in de Paddestoel.”

Of er verder nog veel veranderd is de afgelopen maanden? Denise denkt even na. Begint dan te vertellen: “Iedere peutergroep maar ook alle groepen van de Paddestoel hebben een eigen ritme en aanpak. Ik groei er al aardig in en weet ondertussen wel hoe alles werkt. Ook de kinderen zien me steeds meer als juf. Zelfs in sommige groepen van de Paddestoel waarin ik alleen maar vervang, blijft mijn naam steeds meer hangen. De band met de peuters wordt alsmaar hechter. Ze komen nu ook vaker naar mij toe met een vraag, in plaats van naar de juffen die hier al langer zijn. Dat vind ik een teken dat ze me vertrouwen en dat geeft een goed gevoel. Ik gaf in het eerste interview al aan, dat ik me vanaf het begin thuis heb gevoeld in de organisatie en in de zalen. Toch groeit ook de band met de collega’s nog altijd. Je praat met elkaar en leert elkaar steeds beter kennen. Binnenkort gaan we als team van de Paddestoel ons kerstcadeau verzilveren en gaan we een sieraad maken, met vooraf een etentje. Ik ga meedoen met de cursus EHBO en ben bezig met Nederlands.”

En wat vindt het thuisfront van Denise’s werk in de peuteropvang? “Mijn zoontje van zes was laatst even in de Paddestoel en keek zijn ogen uit. ‘Jij bent echt een juffrouw, hè mama?’ zei hij.  Mijn man zei: “Je oogt voldaan en zelfbewuster nu je een baan hebt op een plek waar je het naar je zin hebt.’ En dat klopt helemaal, zo voel ik me ook. Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk!”

In de volgende aflevering laten we zien wat Denise opsteekt tijdens de EHBO-cursus!

Reageren is niet mogelijk