Kerstkleuren in de pasta

Haar dochters en zijzelf zijn er gek op: pasta. Een verslaving mag het wel genoemd worden. Maar dan wel op een speciale manier gemaakt. Met veel groente en voor deze kersteditie van ‘de groe(n)te van de juf’ feestelijke pastavormpjes. Kortom, de groente van juf Sandra.

Pasta pesto gaat Sandra maken. Met de groene pesto van de Plus. “Die vinden wij het lekkerst.” Haar oudste dochter heeft alle ingrediënten voor de pastaschotel bedacht. “En ze gaat ook ooit nog eens proberen die groene pesto zelf te maken,” verklapt Sandra.
Terwijl ze vertelt, snijdt ze de groente en kippendijfilet. Hoeveel en welke kleur paprika ze gaat gebruiken weet Sandra niet van tevoren. “Dat ligt eraan hoe kleurrijk het eruitziet. Kan het gerecht nog wat kleur gebruiken, voeg ik gele of rode paprika toe.”
Een creatief gerecht dus. De kok bepaalt de kleur.

Ook de vorm van de pasta is dit keer door de kok bepaalt. “Ik zag deze kerstpasta in vorm van kerstboompjes en cadeautjes liggen in de supermarkt en dacht, die ga ik gebruiken. Ik ben gek op supermarkten. Mijn ouders hadden vroeger een delicatessezaak met heerlijke kaasjes en wijnen en nog veel meer lekkernijen. Als kind was ik daar vaak te vinden. Nog altijd vind ik supermarkten en delicatessezaken geweldig, vooral op vakantie. Ieder land heeft zo zijn eigen specialiteiten. Ga maar eens naar een supermarkt in België, hier net over de grens. Daar liggen al heel andere dingen in de winkel. Ik mag daar graag rondstruinen.”

Wat haar lievelingsgroente is, kan Sandra niet zeggen. “Ik vind meerdere groentes lekker. Witlof met ham en kaas vind ik heerlijk. Maar andere groentes meng ik het liefst. Bijvoorbeeld prei, broccoli, bloemkool, paprika, champignons en dan alles bij elkaar in de wok. Gezond en erg lekker!”

Ondertussen kookt de pasta en is de saus klaar. De heerlijke geur belooft wat. “Qua smaak en kleur kan er heel veel met dit gerecht. Dat wat je lekker vindt of er kleurrijk uit vindt zien, voeg je gewoon toe. Wil je meer champignons of meer prei, ook dat kan. Een gemakkelijk en veelzijdig pastagerecht dus.”

Tot slot schept Sandra de pasta op een mooi bordje, rucola (raketsla!) erover en pijnboompitjes en kaas. Smullen maar van deze kleurrijke kerstpasta!

Wat heb je nodig (vier personen):

Pasta naar keuze
350 gr. kippendijfilet
Rode, groene, gele paprika
1 preichampignons
1 ui
2 teentjes knoflook
2 bakjes verse groene pesto
Zongedroogde tomaatjes
Koksroom
Rucola
Pijnboompitjes
Bouillonblokjes
Olijfolie
Italiaanse kruiden

Hoe maak je het:

Snijd de kip en de groente. Bestrooi de kipfilet met Italiaanse kruiden.
Fruit ui en knoflook in een scheutje olijfolie. Doe de kip erbij in de pan en bak dit goed aan.
Voeg de groente toe en roerbak ook dit een minuut of 10 mee. Voeg de pesto, zongedroogde tomaatjes (naar smaak) toe en een flinke scheut kookroom en laat het 5 minuten zachtjes sudderen. Even proeven of er nog zout of peper bij moet.

Kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking staat in ruim water met een bouillonblokje.
Als de pasta beetgaar is, giet je die af en schep je de pasta door het kip- en groentemengels.
Op het bord strooi je er wat rucola en geroosterde pijnboompitjes overheen.

Tip: deze pasta pesto is ook heerlijk als vegetarische variant met stukjes vegetarische kip.

Smakelijk eten!

Reageren is niet mogelijk