Kindcoach Desiree Habets : “Ik wil mensen graag vooruit helpen!”

Met de start van het nieuwe schooljaar ging ook Desiree Habets aan de slag als kindcoach bij Peuteropvang Heerlen. Een nieuwe functie en een nieuwe collega, waarmee we jullie graag kennis willen laten maken.

‘De kindcoach brengt de zorg voor peuters die extra ontwikkelingsondersteuning nodig hebben, in kaart’, zo startte de omschrijving van de nieuwe functie in de vacature advertentie. En verder: ‘Je ondersteunt, coacht en begeleidt medewerkers zodat zij in hun kracht kunnen staan’.
“Dit sprak me meteen aan,” weet Desiree Habets, die op het moment van de vacature tussen twee banen inzat.

Kindcoach
“Ik heb jarenlang in verschillende functies bij Radar gewerkt. Onder andere werkte ik bij Kinderbehandelcentrum (KBC) ’t Knoevelhöfke en het Trainingshuis Ouder en Kind. Verder deed ik bij Radar ook gezinsbehandeling, coachte er de medewerkers en was er zorgbemiddelaar jeugd. Ik heb onder andere behandelplannen geschreven en Triple P omgeschreven naar begrijpelijke taal. Toen ik de vacature las, zag ik meteen dat de functie van kindcoach helemaal aansluit bij alles wat ik heb gedaan. Dat alle vaardigheden die ik me door de jaren heen eigen heb gemaakt en de ervaringen die ik heb opgedaan, samenkomen in deze functie.”

Andere benadering
Desiree is geboren in Maastricht en opgegroeid in Cadier en Keer. “Ik groeide op in een warm gezin met vader, moeder en een jongere broer. Ik deed de havo in combinatie met mbo en daarna hbo-inrichtingswerk. Ik woon nu in Maastricht, met mijn echtgenoot. Mijn dochter en zoon zijn inmiddels het huis uit, en werken en studeren elders. Beide bleken op de basisschool hoogbegaafd te zijn en dat bracht de nodige zorgen met zich mee, omdat het basisonderwijs daar destijds nog niet op was ingericht. Ik heb daar meteen hulp bij ingeroepen. Vanuit de basisschool werd in die periode de Plusklas opgezet en die is er nu nog. Ieder kind is anders en ieder kind heeft een andere benadering nodig. Zo is dat ook bij peuters. De pedagogisch medewerkers van POVH hebben dat heel goed in de gaten. Ze hebben veel kennis en ervaring. In mijn functie als kindcoach kan ik ze daar waar nodig ondersteunen. Ik ben heel benaderbaar, sta overal open voor en daar mogen de leidsters gebruik van maken. Graag zelfs!”

Sportief
In haar vrije tijd wandelt Desiree graag. Ook was ze in haar jeugd een fanatieke wedstrijdzwemster. “Dat zwemmen ga ik nu na een Covid-stop weer oppakken. Geen wedstrijden meer, maar wel conditiezwemmen. Naast de sportieve hobby’s ga ik ook graag op vakantie, nieuwe plekken ontdekken, zit ik graag met vrienden of familie op een terras.”

Positief ingesteld
De komende tijd gaat Desiree vooral gebruiken om alle locaties te bezoeken en de leidsters en peuters te leren kennen. “Lopen de leidsters ergens tegenaan, mogen ze mijn hulp inroepen. Dan gaan we samen aan de slag. Ik ben positief ingesteld en wil mensen altijd vooruithelpen. Niet door boven iemand te staan, niet door te wijzen, maar door te kijken naar wat er al goed gaat en waar het anders of nog beter kan.”

Reageren is niet mogelijk