Meelopen in de peuterspeelzaal

Jennie Damen vormt samen met Carola van Wandeloo het secretariaat van PWH en PWV. Personeel & Organisatie is haar afdeling. “Ik beantwoord vragen en regel zaken omtrent onder andere de CAO, ouderschapsverlof, contracten en verzuim; een breed takenpakket. Ik vind het heerlijk om dingen uit te zoeken, dus medewerkers weten ook dat als ze een vraag bij mij neerleggen ik daar helemaal induik en doorga totdat ik een antwoord heb.

Omdat ik het zo leuk vind om dingen uit te pluizen, heb ik me mogen verdiepen in de implementatie van de planningsmodule Quebble, de planning bij ziekte en vervanging. Dat deden we tot nu toe via Word, maar gaat na de zomervakantie digitaal gebeuren. Vanaf 1 juni starten we met het plannen hierin en vanaf september zullen ook medewerkers met het nieuwe systeem gaan werken. Daar krijgen ze nog een goede uitleg over. Heel spannend, maar heel leuk om dat soort dingen te mogen regelen.”
In een eerder interview met Jennie kwam haar grote passie, rock&roll dansen al ter sprake. “Dat doe ik nog altijd met veel plezier. Een keer in de week op z’n minst en daarnaast dansen we nog op menig feest of geven demonstraties. Maar er is een passie bijgekomen. We hebben een caravan aangeschaft en brengen onze weekenden door in Vijlen waar de caravan staat gestald. En natuurlijk gaan we er in de zomervakantie met de caravan op uit. Duitsland is dit jaar de bestemming.”
Tijdens het Voorleesontbijt van afgelopen jaar heeft Jennie voorgelezen in peuterspeelzaal Hompeltje Pompeltje. ‘Dat was heel erg leuk om te doen. Ik hoefde eigenlijk maar één verhaaltje voor te lezen, maar ik ben de hele ochtend gebleven. Daar is het idee ontstaan om vaker mee te gaan lopen in een peuterspeelzaal. Voor- en Vroegschool Educatie, methodes als Piramide en Speelplezier, ik ken het allemaal van papier. Graag wil ik in de praktijk meemaken, waar ik op kantoor over lees.”

Reageren is niet mogelijk