Onderdeel van het grote geheel

Het diploma Sociaal Pedagogisch Werk aan het Arcus College behalen en via de studie People- and Businessmanagement bij Peuteropvang Heerlen en Voerendaal belanden. Marlon Gooijen (33) deed dat. Bijna een jaar geleden combineerde ze al het goede van de studies die ze afrondde en de ervaringen die ze opdeed in een baan op de afdeling Personeel en Organisatie. Ze doet onder andere de planning salarissen en regelt de inzet van vrijwilligers en stagiaires én de planning rondom scholing. “Een heel leuke baan, waarin ik nog veel kan leren.”

Tijdens het eerste jaar SPW liep Marlon stage in een peuterspeelzaal. “Daarna liep ik stage bij jongerenopvang Mijnzicht. Net zoals in de peuteropvang had ik het ook hier naar mijn zin, al was het wel heftig soms. In die periode ben ik mijn ouders en mijn onbezorgde jeugd nog meer gaan waarderen. Ik werkte veelal in de weekenden en draaide diensten. Op een gegeven moment had ik een heel ander dag- en nachtritme dan mijn vrienden. Dat wilde ik niet meer. Ik ben nog even Social Work gaan doen, maar al snel ben ik gaan werken en bij uiteindelijk bij hypotheekverstrekker Obvion.  Naast mijn baan ging ik ook weer studeren. People- and businessmanagement dit keer. In het laatste jaar van de opleiding was ik zwanger en ik heb het schrijven van de scriptie en het afstuderen opgeschoven tot na de bevalling. Op de dag dat mijn zoontje één jaar werd, kreeg ik te horen dat ik was geslaagd. Ik werk graag met mensen en houd ervan om de administratieve zaken te regelen. In mijn werk voor POVH komt alles bij elkaar. Het was wel even wennen. Het vorige bedrijf telde zo’n vijfhonderd werknemers. Hier op kantoor werk ik in een klein en gezellig team. Het gaat binnen peuteropvang Heerlen en Voerendaal om mensen. Als ik de zaken goed regel voor leidsters, kunnen zij hun dagelijks werk beter doen en dat heeft positieve invloed op de peuters. Dat geeft wel een extra dimensie aan mijn werk. Ik ben onderdeel van het grote geheel.”

Marlons zoontje is inmiddels drie jaar. Naast de verzorging van haar eigen peuter en haar baan op kantoor heeft de geboren Brunssumse verschillende hobby’s als kleding maken en beeldhouwen. “Ik maak al vanaf mijn zestiende mijn eigen carnavalskleding. Heel ontspannend om te doen. Meestal volg ik in de zomer een beeldhouwworkshop. Helaas heb ik thuis geen geschikte ruimte om te beeldhouwen, anders zou ik er wel meer mee doen. Ik ben graag creatief bezig. Ik heb altijd allerlei ideeën, ook voor een kinderboek bijvoorbeeld. Maar vooralsnog heb ik mijn handen vol aan mijn gezin en mijn baan. Ik wil nog veel meer leren met betrekking tot mijn werk. Ook een universitaire studie behoort nog tot de mogelijkheden. Het liefst een combinatie van psychologie en arbeid. Waar ik over tien jaar sta? Geen idee. Misschien heb ik dan wel dat kinderboek geschreven.”

 

 

Reageren is niet mogelijk