Peuter4daagse op agenda Nederlandse Wandelbond

De peuter4daagse is een initiatief van peuteropvang Heerlen (POVH). Dit jaar staat dit wandelevenement zelfs in de agenda van de Nederlandse Wandelbond. Uiteraard lopen ook alle peuters van de Heerlense en Hoensbroekse locaties van POVH weer mee; iedere dag minimaal een kwartier. De feestelijke afsluiting vindt plaats op 10 juni vanaf 9.30 uur op het voetbalbalveld van NEC ‘92 van de Varenbeuk, Varenbeukerweg 58 in Heerlen.

Veel en goed bewegen om beter en goed te leren schrijven en rekenen; dat klinkt als een sprookje, maar is een waarheid als een koe. Beweging betekent ritme en evenwicht. Beweging stimuleert de hersenen. Door kinderen bewegingsoefeningen te laten doen, leren ze onder andere afstand inschatten, begrippen als hoog, laag, ver, dichtbij, ritme, evenwicht en samenwerken. Voor peuteropvang Heerlen reden om peuters iedere dag te laten bewegen. Tijdens de Beweegweken van 30 mei tot en met 10 juni is er extra aandacht voor bewegen, maar ook voor gezond eten en drinken.

Tijdens de afsluiting bij de Varenbeuk geeft wethouder Jordy Clemens om 9.45 uur het startschot voor het laatste wandelrondje. Bij de finish ontvangen alle peuters een verrassing van Ron Meijer (programmadirecteur Heerlen Noord).

Bestuurder manager Ingrid van den Bunder: “We zijn heel blij dat we dit jaar weer groots uit kunnen pakken. Want dat hebben onze peuters en pedagogisch medewerkers verdiend. Ze lopen niet alleen een week lang iedere dag hun kilometer(s). Maar ze bewegen ook door het jaar heen heel veel. Peuters spelen buiten, doen beweeglessen in de gymzaal. Maar ook in het lokaal worden voortdurend spelletjes of momenten bedacht om even van die stoel af te komen en te bewegen. We waren ons er al van bewust hoe belangrijk bewegen is. Maar we ontdekken steeds meer wat goede en voldoende beweging met ons allemaal en vooral met onze peuters doet!”

Reageren is niet mogelijk