Praten neemt vaak al de spanning weg

Stel er is een conflict tussen twee medewerkers of tussen een bestuurder/manager en medewerker. Of je merkt iets op in de organisatie en weet niet met wie je erover kunt praten. Bij de vertrouwenspersoon van de organisatie kun je terecht met je vragen en opmerkingen. William Lambrichts is vertrouwenspersoon bij stichting Peuterspeelzaalwerk Heerlen en Peuteropvang Voerendaal. “Ik ben een externe vertrouwenspersoon. Als onpartijdige toehoorder hang ik als het ware als een helikopter boven beide partijen en kan op die manier met afstand naar het probleem kijken en van daaruit advies geven en ondersteunen.”

William is sinds 2001 eigenaar van coachingpraktijk ToBe. “Een humoristische link naar Shakespeare,’ lacht hij. Voor die tijd werkte hij onder andere in de kinder- en jeugdpsychiatrie, gaf les aan het Arcus College en deed intervisies voor GGZ Eindhoven. In al die jaren heeft William veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen.
“Enige jaren geleden ben ik als vertrouwenspersoon deze organisatie binnengehaald. Hoe ik als vertrouwenspersoon te werk ga? Medewerkers van peuteropvang Heerlen en Voerendaal kunnen zelf contact met mij opnemen. De vragen of vermoedens kunnen heel uiteenlopend zijn, denk aan problemen binnen het team of met een collega, een conflict of spanningsveld met een manager, meningen die recht tegenover elkaar staan, vermoedens van seksueel misbruik bij kinderen. Medewerkers vertellen hun verhaal, ik luister. Al vertellend wordt er al het één en ander duidelijk, dat neemt vaak al de spanning weg en soms is een tweede gesprek niet nodig. Bij de meeste vraagstukken ga ik samen met de medewerker op zoek naar handvatten om het probleem bespreekbaar te kunnen maken en soms op te lossen. Ik geef advies en ondersteun in het zoeken naar een goede balans tussen het emotionele en zakelijke, tussen gevoel en ratio. Het doel? Het werken binnen de organisatie weer optimaliseren en het plezier in het werk hervinden.”

Daarnaast heeft William een signalerende rol. “Bijvoorbeeld, als er binnen korte tijd vijf aanvragen over beleidskwesties bij mij terechtkomen, dan is het mijn taak hierover het bestuur te informeren en soms hierover in gesprek te gaan. Ik koppel nóóit de inhoud van een gesprek terug, wel het proces als dat nodig mocht zijn. Het is heel belangrijk om dat wat je dwarszit of het probleem waar je mee rondloopt uit te spreken,” benadrukt William nog eens, “het is een recht, door de wet geregeld en daar moet je indien nodig gebruik van maken.”

Contact opnemen met William kan via 06 81 68 03 43 of via info@coachingpraktijk-tobe.nl. Kijk ook eens op de website www.coachingpraktijk-tobe.nl.

Reageren is niet mogelijk