Van zwemmen word ik blij

Als kind zwom ze al graag en veel. Ook tegenwoordig nog is Dinph van Tits regelmatig in het zwembad te vinden. Dus één keer raden waar het interview plaatsvindt! Juist, in het zwembad, in Otterveurdt in Hoensbroek om precies te zijn. Dinph heeft er zojuist haar kilometer gezwommen tijdens het zogenaamde lunchzwemmen. Steevast 40 banen. “Dit zou ik het liefst iedere dag doen, maar dat is praktisch niet haalbaar. Zo’n twee keer in de week probeer ik mijn 40 banen te zwemmen.”
Als kind behaalde ze haar zwemdiploma’s. “Ook zat ik bij een zwemvereniging. Daar trainde ik, maar wedstrijden zwom ik nooit. Ik zwom wel hard, maar niet mooi, had geen goede techniek, dus vandaar. Ook nu nog zwem ik stevig door. Ben ook wel fanatiek en wat streng voor mezelf. Die kilometer zal en moet ik zwemmen, dat is een must. En ik moet voelen dat ik iets gedaan heb.”
Dinph kreeg de sportiviteit met de paplepel ingegoten. “Mijn vader was heel sportief. Toen mijn ouders 25 jaar getrouwd waren, brachten we een weekend samen door. Mijn vader en ik renden iedere ochtend een stuk over het strand. Ik vooruit, hij achteruit en hij won altijd. Naast zwemmen doe ik één keer per week aan Pilatus. Die beweging heb ik nodig. Als ik niet beweeg, ben ik minder energiek en voel ik me niet prettig.” Dinph lacht: “Van zwemmen word ik blij, net als van wandelen met de hond!”

Reageren is niet mogelijk