Verhuizen als hobby

Evelyn Jongen deed de Pabo-opleiding. Omdat ze niet meteen een baan vond in het onderwijs, werkte ze een korte periode op een kantoor. Maar van dat binnen zitten werd Evelyn naar eigen zeggen niet blij. Ze ging vervangen op basisscholen waar ze voornamelijk voor de middenklassen stond. Dat de peuterleeftijd een leuke leeftijd is, ontdekte ze toen ze zelf kinderen kreeg. Inmiddels is Evelyn alweer ruim een jaar leidster bij peuteropvang Heerlen. “In de peuteropvang is geen dag hetzelfde en juist dat speelse en spontane van peuters waardeer ik enorm.”

Evelyn woonde jaren in Amersfoort, waar het zowel voor haar partner als voor haar zelf gemakkelijker was om werk te vinden. “Maar op een gegeven moment begon het te kriebelen en wilde ik weer graag terug naar het zuiden. Zeker nu we kinderen hebben, vind ik het heel fijn om weer dicht bij de familie te wonen. Toen we kinderen kregen, ben ik gestopt met werken. Na een tijdje wilde ik weer aan het werk, maar wat is een handige baan in combinatie met een gezin? Ik stuurde begin vorig jaar een open sollicitatie naar Peuteropvang Heerlen en in april ben ik aan de slag gegaan. Eerst als vervanger in verschillende zalen en nu al een tijdje als vaste kracht in ’t Baanbengelke.  Ik vind het vooral leuk om in te spelen op dat waar de kinderen mee bezig zijn. Zoals laatst, die onweersbui in de ochtend. Op zo’n moment zetten we het thema even op pauze en zijn we bezig met wat er op dat moment om ons heen gebeurt.”

In Swalmen werd ze geboren, maar al snel verhuisde Evelyn naar Tilburg en kwam uiteindelijk na negen verhuizingen via onder andere Amersfoort weer in Heerlen terecht. “Negen verhuizingen, je zou het al haast een hobby kunnen noemen,” lacht Evelyn, “Al die verhuizingen hebben er wel toe geleid dat ik het nu erg leuk vind om te verbouwen. En dan vooral om te bedenken hoe een huis het beste ingedeeld kan worden. Voor andere hobby’s ontbreekt de tijd een beetje. Ik probeer wel regelmatig te sporten, vooral steps en aerobics, ook wandel en lees ik graag. De kinderen zijn 3, 6 en 7 jaar. Voordat zij geboren werden reisden we veel en zijn we onder andere in Australië, Zuid-Afrika en Mexico geweest. Nu, met drie nog jonge kinderen, gaat de vakantie met de caravan naar Frankrijk.”

Voorlopig leidt Evelyn dus een honkvast leven. Even geen verhuizingen meer. En wat haar werk betreft, ook daar heeft ze het voorlopig naar haar zin. “Ik hoop ook volgend schooljaar samen met Nicolle de instroomgroep van ’t Baanbengelke te doen. En verder ben ik niet zo’n planner. We zien wel hoe het loopt. Wat ik wel weet is dat dit werk heel goed bij mij past.”

 

 

 

 

Reageren is niet mogelijk