Wandelen geeft gevoel van vrijheid

Alice Rens, medewerkster financiën bij POVH en POVV, is een lange afstandswandelaar.  “Hoewel ik ook aan fitness doe, vind ik lange afstanden wandelen ’t fijnst. Dat doe ik al zo’n jaar of tien. Als ik urenlang door de natuur loop, geeft me dat een gevoel van vrijheid. Bovendien is er voor mij geen betere manier om te ontspannen. Ik kan mijn gedachten de vrije loop laten en kom hierdoor vaak op goede ideeën. Die ideeën kunnen van allerlei aard zijn, bijvoorbeeld de inrichting en het klussen in huis en in de tuin, dagjes uit. Maar ook over werk denk ik na, al wandelend is er bijvoorbeeld ineens een aanpak van werkzaamheden duidelijk. Je hebt in feite uren de tijd om over iets na te denken zonder dat je daar bewust mee op pad gaat. En tijdens het wandelen ontmoet ik vaak leuke mensen waarmee ik blijvend contact houd.”

Alice loopt geen wedstrijden. “Maar het is wel een uitdaging om een zo lang mogelijke afstand te lopen in zo min mogelijk tijd. Het fijne aan deze vorm van bewegen is dat het voor bijna iedereen te doen is, altijd en overal en het hoeft niet duur te zijn. Ik wandel liefst ’s morgens vroeg en kom dan heerlijk ontspannen en fit thuis. Wandelen zorgt voor een goede conditie, omdat je door weer en wind loopt, bouwt je weerstand op, je krijgt sterke beenspieren, rugklachten kunnen verminderen en stress neemt af. Allemaal voordelen die ervoor zorgen dat ik blijf bewegen. Ik kan me niet voorstellen om niets aan beweging of sport te doen. Bewegen vind ik belangrijk om fit, gelukkig en gezond te blijven.”

 

Reageren is niet mogelijk