Watertappen in de Ukkepukkehut

Ook in de Ukkepukkehut is een officieel watertappunt geïnstalleerd! Nu horen we jullie denken, maar er was toch al een kraan waar water uit komt. Ja hoor, meerdere zelfs. Maar een mooie blauwe watertap maakt het water drinken nét iets leuker!
Dat installeren was nog wel even spannend. De installateur moest daar een boor bij gebruiken. Sommige peuters vonden dat wel heel hard klinken. Dus gingen ze even naar de gymzaal. Weer terug in het lokaal hielden ze de handen over de oren. Maar even om het hoekje gluren bij de meneer die de watertap aan de muur maakte, dat durfden de peuters wel. Het was super interessant.
En het water uit de watertap smaakt heerlijk.
In peuteropvang Puk drinken ze al langer water uit de speciale watertap.
“De kinderen vinden het geweldig!” weten de juffen van Puk. “Het is feest als zij zelf het water mogen gaan tappen of de waterkan mogen vullen. En met twee handen kunnen de peuters al best zelf het knopje indrukken. En dan komt ons toverwater tevoorschijn!
We merken dat de kinderen door het zelf te doen zonder moeite en meer water drinken en ouders er positief op reageren. Ook de kleuters van de basisschool kunnen gebruik maken van de watertap.”

Reageren is niet mogelijk