Weer tijd om te tekenen en schilderen

Even pas op de plaats, stapje terug, rustig aan doen, Kortom, Yvonne Prevoo stopt met werken bij Peuterspeelzaalwerk Heerlen en Voerendaal. “Vorig jaar heb ik een burn-out gehad. Na twee maanden was ik al weer aan het werk, maar ik merkte dat ik niet meer genoeg energie had. In maart heb ik daarom aangegeven een time-out te nemen.”

Vijf jaar werkte Yvonne op de financiële administratie van PWH. “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin gehad en de keuze om te stoppen met werken was dan ook niet gemakkelijk. Maar het is voor mijn gezondheid beter zo. Neemt niet weg dat ik mijn werk, de collega’s en de contacten met bijvoorbeeld de leidsters erg ga missen.”   
Yvonne deed de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie en werkt inmiddels 37 jaar in de boekhouding. “Ik werkte voor uiteenlopende bedrijven zoals Kicken banden en voor een bedrijf dat hydraulische pompen maakt. Voor mijn werk maakt het soort bedrijf geen verschil, cijfers zijn cijfers. Door te werken voor al die verschillende bedrijven heb ik wel mijn horizon verbreed, ik weet overal iets van en heb veel verschillende mensen leren kennen. Bij PWH had ik vooral contact met de ouders.”

Het afscheid van haar collega’s en PWH en PWV is wel even een moeilijk moment, vindt Yvonne. Wat ze in de vrije uren gaat doen? “Ik ga mijn oude hobby weer oppakken, tekenen en schilderen. Dat heb ik al jaren niet meer gedaan. Ik schilder vooral stillevens en bloemen. Laatst heb ik weer eens alle teken- en schilderspullen uitgezocht. Van mijn kinderen heb ik voor Moederdag een schetsblok en houtskool cadeau gekregen, dus ik kan meteen aan de slag. Maar eerst ga ik een van mijn zoons helpen verhuizen en met de grote verfkwast aan de slag en daarna gaan we op vakantie. De toekomst? Ik laat het eens even op me afkomen. Ik ben na school meteen gaan werken. Nu neem ik even de tijd om uit te rusten en na te denken. En dan zie ik wel wat er op mijn pad komt. Ben er van overtuigd dat dat wel goed komt!”

Reageren is niet mogelijk