‘Wel gek om het vertrouwde achter me te laten’

Ze heeft in bijna alle locaties gewerkt en haar favoriete uitspraak als een peuter iets doet wat niet mag, is ‘Potje Pietje’. En nu, na één jaar stage en drie jaar werken als vaste kracht, neemt Noor Peters afscheid van peuteropvang Heerlen.

Ze gaat werken in de naschoolse opvang met sport van Kiki bv, die plaatsvindt in A Gene Bek in Bekkerveld.  Daarnaast werkt ze in een kinderdagverblijf, werk dat ze al verschillende zomervakanties deed. Twee heel verschillende doelgroepen. “Dat maakt het werk juist afwisselend,” weet Noor. “De kinderopvang is al bekend, maar de naschoolse opvang is helemaal nieuw. Ik ga programma’s en activiteiten bedenken die met sport en bewegen te maken hebben. Ik ben dan medeverantwoordelijk voor de leuke tijd die kinderen hebben ná schooltijd.”

Vier jaar werkte ze binnen stichting peuteropvang Heerlen en de beslissing om ander werk te gaan doen, viel daarom een beetje zwaar. “Ik had het er ontzettend naar mijn zin en ik had nog altijd veel plezier met de peuters en met mijn collega’s.  Maar ik kreeg dit aanbod en ik heb besloten de uitdaging aan te gaan.”

Noor deed Sociaal Pedagogisch Werk niveau 3 en 4. Het moment waarop ze zeker wist met kinderen te willen werken, was al eerder. “In de derde klas van de middelbare school deed ik een snuffelstage in een peuterspeelzaal in Klimmen. Werken met jonge kinderen, dát was wat ik wilde en ik heb geen moment aan mijn keuze getwijfeld.”

In het kinderdagverblijf is de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar. Die leeftijdscategorie is bekend. “Maar in de naschoolse opvang werk ik met kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Heel anders, een uitdaging, waar ik veel zin in heb. Vrijdag 10 juli is mijn laatste werkdag voor POVH, dan heeft de peuteropvang vakantie. Ik heb een weekje vrij en ga dan meteen aan de slag bij de naschoolse opvang en in de kinderopvang.”

Het afscheid zal niet gemakkelijk zijn, weet Noor. “Wel gek om het vertrouwde achter me te laten, maar mijn collega’s ga ik vast nog veel zien. Hier in ’t Kuikennest kan ik altijd op vrijdag komen lunchen. Ik wil iedereen heel erg bedanken voor de fijne samenwerking en voor de kansen die ik heb gekregen. Ik zal peuteropvang Heerlen, de peuters en collega’s nooit vergeten!”

Reageren is niet mogelijk