Woezel en Pip in de groentesoep

Prei is niet de favoriete groente van de kindjes. Maar in de groentesoep van mama, volgens het recept van oma, smullen ze ervan. Kortom, de groe(n)te van juf Angela.

Emilia (5 ½ ) en Jack (2 ½ ) staan er met de neus bovenop als Angela de groente snijdt. Ze snoepen van de worteltjes totdat hun mama hen een halt toeroept. “Straks heb ik niets meer voor in de soep!”
De groentesoep die Angela gaat maken is een recept van haar oma. Die gaf het door aan haar dochter en Angela kreeg het weer van haar moeder. “We eten deze groentesoep heel regelmatig als familie. Met kerst staat de soep meestal als voorgerecht op het menu. Ook als gezin eten we ‘m graag. Stukje brood erbij en je hebt een heerlijke gezonde maaltijd.”

“Wat ook heel fijn is,” weet Angela, “is dat je het recept helemaal aan je wensen kunt aanpassen. Je kunt er alles in kwijt wat je nog aan groente in de koelkast hebt. Bijvoorbeeld een stronkje bloemkool of broccoli. Je snijdt het in kleine roosjes en fruit het mee met de groente.”
Ondertussen hebben Emilia en Jack hun kruidentuin laten zien en heeft Angela de groente gesneden. Een heerlijke geur verspreidt zich door de keuken als ze de groente fruit in de pan.

Terwijl de soep staat te pruttelen voegt ze nog een handje vermicelli toe. Voor deze speciale gelegenheid koos ze voor Woezel en Pip vermicelli. Tot groot plezier van haar dochter en zoon. Die staan er meteen bij en vragen mama Pip uit de soep te vissen. Ook willen ze die vermicelli graag proeven. Ongekookt. “Maar of dat lekker is?” vraagt Angela zich af. Het kraakt en knarst dat het een lieve lust is. Broer en zus zijn het eens: de vermicelli is lekkerder in de soep van mama!

Groentesoep voor 4 personen

Wat heb je nodig:

 

1 potje runderbouillon

1 flinke prei

1 ui

worteltjes (bijvoorbeeld een zakje kleine worteltjes)

erwtjes (diepvries)

bleekselderij (naar smaak)

wat blaadjes van de maggiplant

1 aardappel

vermicelli (een klein handje vol)

Hoe maak je de soep:

Maak de groente schoon. Snijd de ui klein, de prei in reepjes, de wortel in plakjes en de aardappel in blokjes.

Fruit de groente (zonder de aardappel) in een beetje boter.

Voeg het potje runderbouillon erbij met 3 potjes water.

Breng de soep aan de kook en voeg dan meteen de aardappel en vermicelli toe.

Laat de soep ongeveer tien minuten koken.

Eetsmakelijk!

Reageren is niet mogelijk